середа, 12 вересня 2012 00:13

Збірна України залишила Англію без перемоги на "Уемблі"

Збірна України залишила Англію без перемоги на "Уемблі"
Євген Коноплянка забив Харту на "Уемблі". Фото: afp.com

На полі стадіону "Уемблі" завершилася зустріч збірних Англії та України в рамках відбіркового циклу чемпіонату світу - 2014 в групі Н. Команда Олега Блохіна не зуміла втримати перевагу в матчі, зігравши з англійцями внічию з рахунком 1:1.

Українська команда активно розпочала зустріч, виглядаючи в першому таймі чи не краще за господарів. Англійці шукали свою гру, а на 34-й хвилині Том Клеверлі не використав відмінну можливість відкрити рахунок, але на висоті був голкіпер українців Андрій П'ятов, який опинився на своєму місці. Першою забила команда Олега Блохіна - Євген Коноплянка, обігравши Стівена Джеррарда, приголомшливим ударом з дальньої дистанції відправив м'яч у дев'ятку воріт Джо Харта. Перед свистком на перерву Клеверлі змарнував ще дві можливості відзначитися, спершу катнув м'яч повз ворота, а в наступній атаці пробив в хрестовину воріт українців.

Ситуація на полі суттєво не змінилася і після перерви. На 60-й хвилині Деніел Уелбек замінив Тома Клеверлі, ще через 10 хвилин Алекс Окслейд-Чемберлен поступився місцем Деніелу Старріджу. Слідом Рой Ходжсон зробив третю заміну, Райан Бертранд вийшов на поле замість Лейтона Бейнса. Блохін відповів заміною Євгена Селіна на захисника "Шахтаря" В'ячеслава Шевчука. За десять хвилин до завершення матчу Уелбек влучив у штангу з близької відстані, а слідом Роман Зозуля ледь не забив англійцям другий гол.

За п'ять хвилин до закінчення основного часу господарі заробили пенальті - Уелбек, пробиваючи по воротах, влучив у руку Хачеріді, а Френк Лемпард в своєму стилі реалізував 11-метровий. Через дві хвилини друге попередження отримав капітан збірної Англії Стівен Джеррард і залишив поле.

Таким чином, збірна України стартувала в кваліфікації з нічиєї на "Уемблі", а англійці після двох матчів мають в активі чотири очки.

Чемпіонат світу - 2014

Відбірковий турнір. Європа

Група Н. 2-й тур

Англія - Україна - 1:1

Голи: Коноплянка, 38 (0:1); Лемпард, 87 (1:1, пен).

Зараз ви читаєте новину «Збірна України залишила Англію без перемоги на "Уемблі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути