Ексклюзивы
четверг, 13 сентября 2012 10:36
Олег Федорчук
Олег Федорчук
Тренер, Футбольний експерт

Якби за Англію вийшли травмовані футболісти, Україна грала би ще сильніше

Матч проти англійців став продовженням двобою з Чехією: і у Львові, і у Лондоні збірна України показала якісний футбол європейського рівня. Я повністю згоден з Блохіним - після відходу Шевченка, Вороніна та Шовковського по-іншому, більш впевнено, почали грати Гармаш, Коноплянка. В команді почали з'являтися нові лідери, на яких не тисне авторитет ветеранів. Коноплянка закрив роти всім скептикам і де-факто підтвердив, що він - найкращий гравець України минулого року. Забити такий гол, та ще й на "Уемблі"...

Навіть Блохін, який зіграв за збірну більше ста ігор, не може похвалитися таким голом, на такому стадіоні і такій команді. Ще дві-три феєричні гри, і можна буде говорити, що лідери сформувалися. Головне тепер - не розплескати вдачу у долонях.

Побоювання Годжсона були недаремними. Після легкої прогулянки до Молдавії англійці не зуміли до кінця зібратися на матч з Україною. Це футбольна класика, коли легка перемога розхолоджує. Практично всі без винятку команди наступають на ці граблі. Та сама збірна Німеччини на Євро відмінно зіграла у чвертьфіналі і повністю провалила півфінал.

Англійці вийшли на поле розсіяними, думали, як і проти молдаван, зіграти на другій швидкості. А тут виявилося, що Україна грає на п'ятій. І зловити потрібний ритм господарям вдалося тільки до двадцятої хвилини.

Думаю, якби за Англію могли вийти травмовані нині футболісти, Україна б зіграла ще сильніше. Хоча події могли розвиватися за іншим для нас сценарієм: Руні такий момент, який був у Клеверлі, не втратив би.

Назагал англійці після Євро діють в незвичайній для себе манері. Це найшвидша команда за всю історію, і грати з нею можна тільки другим номером. Першим - вкрай складно.

Виходу в стартовому складі Зозулі не дивуюся. Він в хорошій формі, постійно напружує захисників, виконує великий обсяг роботи. Ставити на місце Романа Девіча було б нелогічно, він все-таки запасний гравець "Шахтаря".

Проблема у збірної України полягала в крайніх захисниках. Гусєв і Селін підсіли, через це з флангів була регулярна загроза. Як наслідок, центральні захисники змушені були підчищати. Незарахований гол нам саме й забили після передачі в зону Гусєва, якого постійно страхував Ярмоленко. Селін зіграв надійніше, це була його найкраща гра. Просто в кінці він вже не справлявся, пресинг був просто колосальним.

Тимощук ще може принести користь збірній. У нього нордичний характер, капітан уміє боротися до кінця. Зараз Анатолій не в оптимальній формі, і на тлі Гармаша це впадає в очі. Такого опорника, як Денис, у нас не було давно.

А Тимощуку потрібна ігрова практика в клубі. З початком Ліги чемпіонів і виходу "Баварії" на більш жорсткий режим матчів, я сподіваюся вона у капітана збірної України з'явиться.

Сейчас вы читаете новость «Якби за Англію вийшли травмовані футболісти, Україна грала би ще сильніше». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть