Ексклюзивы
суббота, 01 сентября 2012 17:45
Олег Федорчук
Олег Федорчук
Тренер, Футбольний експерт

Ідейє може скористатися проблемами "Шахтаря" в центрі оборони

Від майбутнього матчу "Шахтаря" і "Динамо" в першу чергу чекаю гарного суддівства. Ми всі пам'ятаємо, як саме через цей фактор була зім'ята остання гра команд. Тому увага до арбітражу в недільному матчі буде особлива, і ніхто не ризикне грубо помилятися.

Разом з тим, судити про наш суддівський корпус складно. Я розмовляв з Колліною і запитав, чому у нас в футболі критикують кого завгодно - гравців, тренерів, навіть глядачів, але тільки не арбітрів. У відповідь почув, мовляв, все це для того, щоб не було на них тиску. У результаті навколо суддівства - одні суцільні таємниці. Ми не знаємо, хто, як і кого судить.

Незважаючи ні на що, я чекаю в неділю від команд яскравої гри. "Динамо" в цьому сезоні після провальних ігор наступну грає, як правило, набагато краще. Досить згадати, як чудово біло-сині зіграли з "Боруссією" у Німеччині після поразки від "Ворскли". Великі команди два рази погано не грають.

Разом з тим, не можна не похвалити гравців "Динамо" за їхню поведінку і самокритику після матчу-з "Боруссією". Це говорить про те, що в "Динамо" здорова атмосфера, там грають дорослі люди, у яких немає ейфорії і які тверезо оцінюють результат. Цей фактор і є козирем команди Сьоміна в донецькому матчі. Ми ж пам'ятаємо, як на Євро-2012 після перемоги збірної над шведами всі раділи, при тому, що гри команда не показувала. А після Франції відбулося протверезіння, все стало на місце.

"Шахтар" же зараз просто у відмінній формі, Луческу чудово впорався з підготовкою до першої частини чемпіонату. На боці "Шахтаря" буде також фактор переповненої "Донбас Арени", а футболісти, без сумніву, будуть викладатися перед своїми вболівальниками.

У той же час гра "Шахтаря" далеко не бездоганна, в кожній грі команда припускається грубих помилок. Оборона, особливо центр - слабке місце команди. Ні в одній грі не було стабільного складу, Луческу постійно в пошуку. Взяти той самий матч з "Говерлою", в якому Косирін міг забити мінімум три м'ячі. У "Динамо" ж є Ідейє, який вміє забивати. І якщо "гірники" будуть дозволяти йому створювати моменти, він обов'язково якийсь реалізує.

Так що, думаю, буде цікава гра, багато забитих м'ячів і яскравих емоцій. Але треба бути об'єктивним: шанси - 55 на 45 на користь "Шахтаря". Рахунок, думаю, буде 2:1.

Сейчас вы читаете новость «Ідейє може скористатися проблемами "Шахтаря" в центрі оборони». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть