Ексклюзивы
четверг, 30 августа 2012 18:03
Сергей Морозов
Сергей Морозов
Заслуженный тренер Украины

"Динамо" вимучує очки і результати, бо Сьомін грає від оборони

Кажуть, що переможців не судять. У випадку з матчем "Динамо" - "Борусія" це стосується всього, крім футболу. У біло-синіх явно вищий рівень гри. Маючи після першої гри запас в 3:1, і при цьому чимало гравців конструктивного амплуа, які люблять і вміють атакувати, треба було грати в атакуючий футбол.

Тим більше на тлі такої кількості вболівальників, які чекали свята красивого і видовищного футболу.

На жаль нічого цього не було. Більш того, загальний успіх висів на волоску. Тренерам, звичайно, видніше, яку тактику обирати на матч. Але лава запасних у "Динамо" зараз така, що навіть з урахуванням майбутнього поєдинку з "Шахтарем" після трьох виїзних голів динамівці спокійно могли атакувати, а не сидіти глибоко в тилу.

Той самий "Шахтар" з будь-яким суперником намагається грати в атакуючий футбол. А "Динамо" вимучує очки і результати. Іншого слова і не підберу. І це з такими гравцями, як Ідейе, Ярмоленко. Купили Кранчара, Велозу, Гармаш не пасе задніх. Бери і атакуй. Так ні, суцільна гра від оборони.

Створюється відчуття, що у гравців відбувається роздвоєння особистості. Вони хочуть постійно контролювати м'яч, але при цьому обмежені певними рамками.

У результаті "Боруссія" володіла м'ячем 62% часу, на очах заповненого майже вщент "Олімпійського". Була б "Барселона", "Реал" чи "Баварія" - це одне. Але дозволити "Боруссії" встановити тотальний контроль над м'ячем - це незрозуміло. При тому, що в придбання гравців "Динамо" вкладає колосальні кошти. Але їх кількість не переростає в якість гри

"Динамо", "Шахтар", "Металіст" і "Дніпро" - ці клуби повинні поєднувати результат з високим рівнем гри. На виході лише "Шахтар" і "Металіст" в єврокубках показують європейську якість футбола. "Дніпро" тільки починає.

А динамівці регулярно, повторюся, вимучують в чемпіонаті кожен раз по 1:0. Може, новачки ще не до кінця адаптувалися в команді, у кожного це проходить по-різному.

Інша проблема "Динамо" в тому, що атакуюча лінія команди грає в динамівський футбол, а середня лінія - в спартаківський, з постійними перепасовками вперед, назад, поперек. Вона вся без швидкості, за винятком Гармаша. Через це й атака гальмується.

Радикально щось змінювати на тренерському містку зараз безглуздо, це треба робити в міжсезоння. А то виходить, що один тренер іде, інший приходить. В результаті питати нема з кого.

Раз визначилися з тренером, значить залишається тільки дати йому попрацювати. І сподіватися, що команда розігріється. Разом з тим, при всій повазі до "Динамо", вважаю, що найбільш реальне на сьогодні завдання для команди - через Лігу Чемпіонів зачепитися за Лігу Європи. Сподіватися на більше не дозволяє запас міцності. Хіба що по ходу турніру все вдало складеться.

У будь-якому випадку, в нинішній Лізі Чемпіонів Україна представлена двома командами. А значить у нас більше шансів на успіх.

Сейчас вы читаете новость «"Динамо" вимучує очки і результати, бо Сьомін грає від оборони». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть