четвер, 30 березня 2023 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вибили окупантів з частини Кінбурнської коси

ЗСУ вибили окупантів з частини Кінбурнської коси
Українські війська відтіснили окупантів з частини Кінбурнської коси. Фото: korrespondent.net

Останніми днями російські війська на Кінбурнській косі знизили свою активність та зменшили інтенсивність обстрілів звідти.

Територія коси нині перебуває під вогневим контролем українських військ. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, минулої доби російські загарбники не здійснили жодного обстрілу з Кінбурнської коси. Перед тим їх там не було протягом трьох діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія похапцем прибирає ракетоносії з Чорного моря: назвали причину

"Між цими днями поодинокий обстріл із артилерії Дніпро-Бузького лиману – нагадали про себе і втекли, усвідомлюючи, що наша робота результативніша", – сказала Гуменюк.

Вона розповіла, що ЗСУ очистили західну частину Кінбурнської коси від окупантів. Тепер загарбники бояться підтягуватися туди й оновлювати свої позиції.

Сили оборони України забезпечили стійкий вогневий контроль коси, протяжність якої становить 8,5 км. Окупанти тепер не можуть просунутися ближче. Саме з Кінбурнської коси росіяни обстрілювали Очаківську та Куцурубську громади Миколаївщини й тероризували морські транспортні шляхи.

На південному напрямку кількість ворожих обстрілів зменшилась. Російські окупаційні війська засіли в обороні, заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, російські війська змінили тактику обстрілів Херсонської області. Тепер окупанти використовують керовані авіаційні бомби.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вибили окупантів з частини Кінбурнської коси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути