субота, 28 вересня 2024 00:07

"Захоплення не було"- група чоловіків у балаклавах гуляла по столичному ТРЦ

"Захоплення не було"- група чоловіків у балаклавах гуляла по столичному ТРЦ
Sky Mall захопили невідомі. Фото: Sky Mall

Увечері 27 вересня група осіб із закритими обличчями увійшла до столичного ТРЦ Sky Mall в центрі Києва. Ідеться про групу чоловік 40 у балаклавах, які заполонили приміщення.

Опублікували відео, зняті випадковими свідками. На кадрах видно громадян із закритими обличчями, які спокійно заходять в магазин. Водночас вони звертаються до відвідувачів з фразами "Віддайте Sky Mall державі" та "Кожна покупка тут — внесок у війну". Лунали прохання нічого не купувати, процитували у каналі слова свідків, повідомляє "Фокус"

Правоохоронці запевнили, що порушення закону не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник райуправління поліції збив на смерть військового, який вибіг на дорогу - ДБР

?embed=1

Через годину пресслужба ГУ Національної поліції у Києві повідомила, що ніякого захоплення ТРЦ не відбулось. Насправді відбувалась публічна акція групи громадян і вона вже завершилась. Яка мета акції, пресслужба не повідомила. Також у поліції не назвали торговий центр де стався інцидент.

Торговий центр Sky Mall 2021-го фігурував у розслідуванні журналістів проєкту "Схеми", про яке вони розповіли у жовтні 2021. Журналісти з'ясували, що магазин намагались купити підприємці, які, як підозрювали, працювали на окупованій території Донбасу і могли бути пов'язані з бойовиками так званої "ДНР". Підприємці взяли кредит в "Укрексімбанку" на 60 млн дол. Щоб з'ясувати деталі кредитування розслідувачі прийшли у банк, звідки їх вигнали, відібравши апаратуру. Один з учасників сутички, керівник банку Євген Мецгер, після того звільнився, і щодо нього відкрили кримінальне провадження за статтею "напад на журналістів". У вересні 2022 року суд постановив ексбанкіру сплатив штраф 3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Захоплення не було"- група чоловіків у балаклавах гуляла по столичному ТРЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути