Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 13:04

Удають витріщак і співчуття: чому підозрювані повертаються на місце злочину

Удають витріщак і співчуття: чому підозрювані повертаються на місце злочину
Підозрюваний у вбивстві й підпалі п'ятиповерхівки у Білогородці (на фото в синій футболці) повертався на місце злочину та говорив з потерпілими. Фото: tsn.ua

Підозрюваний у вбивстві й підпалі багатоповерхівки в Білогородці під Києвом Роман Курда перебуватиме під вартою без права на заставу.

У скоєному він зізнався. Також з'ясувалося, що підозрюваний два дні крутився поруч зі згарищем. Вдавав витріщаку та спілкувався з потерпілими.

І це не поодинокий випадок, коли злочинець повертається на місце злочину. З найрезонансніших справ – зникнення 7-річної Марії Борисової в Щасливому на Херсонщині в травні цього року й 11-річної Дарини Лук'яненко з Іванівки на Одещині два роки тому. Причетні до їхніх зникнень увесь час брали участь у пошуках, спілкувалися з односельцями та активно співпрацювали зі слідчими. Універсального механізму, чому підозрюваного тягне на місце злочину, немає. У кожному індивідуальному випадку потрібно аналізувати мотивацію та стиль життя підозрюваного. Бо причин може бути багато, люди різні. Але все ж окремо виділити бодай дві причини можна, каже експерт із судової психіатрії Володимир Миславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серце не вирізав: що розповів "білогородський різник"

"Насамперед людині цікаво, що відбувається на місці злочину, у межах власної безпеки - що люди кажуть, кого підозрюють. Друга причина - підтвердження значущості свого вчинку й себе, коли бачить, як люди реагують на скоєне ним. Це певною мірою підвищує його самооцінку й оцінку його іншими", - розповів Gazeta.ua експерт.

Вибух стався на третьому поверсі п'ятиповерхівки 21 червня о 13:20. Почалася пожежа. Вогонь перекинувся на два горішні поверхи й дах. Постраждали 10 осіб. Під час гасіння рятувальники знайшли тіло чоловіка. З'ясувалося, він загинув не у вогні. Чоловікові перерізали горло, тричі вдарили ножем у груди, а також вирізали серце й частину легенів. Підозрюваного встановили й затримали. Це моряк, йому 43 роки. Проживає неподалік. Має родину, але вона живе в Севастополі. Загалом унаслідок надзвичайної ситуації постраждали майже 100 осіб. 14 сімей потребують тимчасового житла на час проведення експертиз і робіт із відновлення будинку.

Зараз ви читаєте новину «Удають витріщак і співчуття: чому підозрювані повертаються на місце злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути