неділя, 06 січня 2013 02:09

У Північній Ірландії демонстранти-лоялісти закидали поліцейських "коктейлями Молотова"

У Північній Ірландії демонстранти-лоялісти закидали поліцейських "коктейлями Молотова"
Фото: itar-tass.com

У Північній Ірландії сьогодні були затримані 18 учасників заворушень, в результаті яких постраждали 9 поліцейських. Причиною протестів, що охопили регіон, стало рішення міської ради Белфаста заборонити вивішувати над ратушею державний прапор Великобританії в несвяткові дні.

Учасниками зіткнень стали демонстранти-лоялісти, що виступають за збереження цього регіону у складі Сполученого Королівства, і націоналісти, що підтримують відділення від Великобританії.

Сутички тривають вже кілька днів. У ніч на минулу п'ятницю в Белфасті відбувся мітинг, який закінчився зіткненням, постраждали 10 співробітників правоохоронних органів. Поліцейські намагалися заспокоїти натовп з приблизно 300 активістів, які закидали їх піротехнікою, цеглою і пляшками із запальною сумішшю.

Сьогодні вдень під час маніфестації в Белфасті насильство спалахнуло знову. Для розгону протестуючих були застосовані водомети. За словами очевидців, це було зроблено після нападу націоналістів на лоялістів.

На початку грудня більшість членів міської ради Белфаста проголосувала за те, щоб обмежити 17-ма число днів у році, коли на будівлі столичного муніципалітету буде вивішуватися прапор Сполученого Королівства. Раніше штандарт, відомий як "Юніон Джек", піднімався над будівлею цілий рік.

В останні тижні в Північній Ірландії спалахнули протести, які нерідко завершувались заворушеннями. Були розгромлені кілька офісів католиків-республіканців, які підтримують відділення від Великобританії. Більшість жителів Північної Ірландії складають протестанти, які виступають за те, щоб вона залишалася у складі Сполученого Королівства. Лоялісти атакували поліцейських, а також намагалися проникнути в урядові будівлі, охорона яких зараз значно посилена.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Ірландії демонстранти-лоялісти закидали поліцейських "коктейлями Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути