Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2012 00:45

Туніських дітей учать робити коктейль Молотова

Автор: фото з сайта www.ridus.ru
  Сторінка із туніського дитячого журналу ”Веселка”. Під рубрикою ”Куточок знань” дітей учать виготовляти запалювальну суміш
Сторінка із туніського дитячого журналу ”Веселка”. Під рубрикою ”Куточок знань” дітей учать виготовляти запалювальну суміш

Дитячий журнал "Веселка" у Тунісі в Північній Африці опублікував в рубриці "Куточок знань" інструкцію з виготовлення коктейлю Молотова. Пляшки із запалювальною сумішшю активно застосовували учасники революцій "арабської весни". Нещодавно про них знов згадали, коли протестували проти американського фільму "Невинність мусульман", що ображає пророка Мухамеда.

— Коктейль Молотова — саморобна запалювальна зброя, що складається зі скляної пляшки з горючою рідиною, олією, спиртом чи бензином, та зануреної в неї матерії, — пояснює дітям видання. — Назву дали фінські солдати під час радянсько-фінської війни, на честь міністра закордонних справ СРСР В'ячеслава Молотова.

Збоку є малюнок пляшки із запалом, що горить.

— Пристрій треба підпалити і кинути в бік противника. При попаданні він розбивається і вражає об'єкт, — пояснюють автори.

Міністерство у справах жінок та дітей Тунісу подало позов до суду на журнал "Веселка", повідомляє "Раша Тудей". У відомстві побоюються, що діти можуть покалічити себе або використати рецепт із журналу в актах вандалізму й тероризму.

У Палестині 2009-го спалахнув скандал через дитячу телепередачу. У ній ведмежа Насер закликало маленьких глядачів вирізати євреїв та стерти їх з лиця землі. Телеканал, на якому вийшла програма, належить ісламістському угрупованню ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Туніських дітей учать робити коктейль Молотова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути