вівторок, 09 жовтня 2012 09:34

У дитячому журналі опублікували рецепт "коктейлю Молотова"

Міністерство у справах жінок та сім'ї Тунісу звернулося до суду проти місцевого дитячого журналу "Веселка" за публікацію на своїх сторінках рецепту приготування "коктейлю Молотова". Відомство побоюється, що ця публікація піддасть небезпеці життя дітей і спонукає їх до використання небезпечної суміші "в актах вандалізму або тероризму".

"Коктейль Молотова" - один з найбільш популярних інструментів, що використовуються учасниками акцій протесту по всьому світу. Опис пристрою та покрокова інструкція його приготування опубліковані в розділі "Куточок знань".

Автор: Фото: facebook.com
  Обкладинка дитячого журналу "Веселка" у Тунісі
Обкладинка дитячого журналу "Веселка" у Тунісі

"Коктейль Молотова - саморобна запальна зброя, яка складається зі скляної пляшки із легкозаймистою рідиною (масло, спирт, бензин) і зануреною в неї матерії. Назва дана фінськими солдатами під час Радянсько-фінської війни 1939-1940 років, відомої як "Зимова війна", на честь міністра закордонних справ СРСР В'ячеслава Молотова ", - йдеться в статті. Описано тут і спосіб використання готової суміші.

"Пристрій необхідно підпалити і кинути у бік противника. При попаданні воно розбивається і вражає об'єкт", - наводять деталі автори публікації. До тексту додається малюнок "коктейлю".

Автор: Фото: facebook.com
  Детальний опис того, як готувати "коктейль"
Детальний опис того, як готувати "коктейль"

Останнім часом Туніс оповитий атмосферою високої соціальної напруженості. У вересні в країні пройшли масові акції протесту проти знятого в США фільму "Невинність мусульман", через що США відкликали звідти частину співробітників своїх дипломатичних місій.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому журналі опублікували рецепт "коктейлю Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути