вівторок, 28 серпня 2007 12:50

Суд поновив скандального генерала міліції на посаді начальника МВС Львівщини

Галицький райсуд Львова 23 серпня поновив на посаді екс-начальника МВС у Львівській області Олега Сало.

Про це пише газета "24"з посиланням на власні джерела.

За їх інформацією, справу в суді розглядали близько двох тижнів. Сам Сало від коментарів відмовляється, тому що ще не бачив рішення суду.

Поновлення екс-начальника обласної міліції викликало обурення губернатора Львівської області Петра Олійника. Він вважає рішення суду незаконним і буде домагатися його скасування.

"Ми будемо вживати заходів управлінського і політичного характеру. До того ж такої посади як начальник МВС Львівської області немає, зараз є посада начальник ГУ МВС у Львівській області, тому це рішення суду вже незаконне. Правда - на нашій стороні", - сказав Олійник.

У свою чергу нинішній начальник ГУ МВС Львівської області Михайло Цимбалюк сказав, що "як чиновник" не має права коментувати вищевикладену інформацію.

"Правда, як юрист міг би сказати багато, але в першу чергу я чиновник. До того ж це питання скоріше не до мене, а до керівництва МВС", - відзначив Цимбалюк.

"Так само треба врахувати той момент, що в нас немає посади начальника МВС Львівської області, однак є рішення суду, і якщо керівництво МВС ухвалить додаткові рішення, то я, звичайно, буду їх виконувати", - додав він.

30 липня Галицький райсуд Львова відкрив провадження за позовом екс-начальника МВС у Львівській області Олега Сало до МВС про визнання недійсними наказів екс-міністра Юрія Луценка про звільнення його з посади і, фактично, з органів міліції.

Сало обіймав посаду начальника УМВС у Львівській області з грудня 2003 по січень 2005 року. 18 січня 2005 наказом міністра внутрішніх справ Луценкоа він був звільнений з цієї посади і призначений заступником начальника Департаменту інформаційних технологій.

9 лютого 2005 року - звільнений з цієї посади і переведений у розпорядження центрального апарату МВС.

У лютому 2005 року Генпрокуратура порушила щодо нього дві кримінальні справи: "порушення виборчого права" і "зловживання владою або службовим становищем".

Після цього він був оголошений у міжнародний розшук. У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сало, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва під головуванням судді Отрош ухвалив рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв"язку з відсутністю в його діях складу злочину".

Зараз ви читаєте новину «Суд поновив скандального генерала міліції на посаді начальника МВС Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути