пʼятниця, 04 січня 2013 16:40

Багатія з Росії заарештували у Камбоджі

Багатія з Росії заарештували у Камбоджі
Сергій Полонський. Фото: marker.ru

Поліцейські Камбоджі заарештувала російського бізнесмена Сергія Полонського і ще двох росіян за звинуваченням у застосуванні насильства до місцевих моряків.

За інформацією представника військової поліції Камбоджі Кхенг Тіто, росіяни були заарештовані ще у понеділок у місті Сіануквіль.

Повідомляється також, що разом з Полонським взяті під варту якісь Карачинский і Баглай. За даними агентства AFP попутникам Полонського - 24 і 25 років.

За даними місцевих правоохоронців, за день до арешту росіяни погрожували ножами екіпажу з шести моряків, які доставляли їх на берег після прогулянки на сусідній острів. Передбачувані жертви розповіли, що росіяни замкнули їх у каюті, а потім змусили зістрибнути у море. Прокурор Сіануквіля Юот Вічет повідомив, що росіянам пред'явлені звинувачення в умисному насильстві і незаконному позбавленні волі, пише Topnews.

Сергій Полонський є засновником великої девелоперської компанії Mirax Group (нинішня назва - "Потік"). На початку березня 2011 року на зустрічі з журналістами Полонський заявив, що більше не є бізнесменом. Однак у Камбоджі у нього є ділові інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецьких міліціонерів побив і обматюкав п'яний мажор

Сергій Полонський заробив гроші на будівельному бізнесі, увійшовши у 2008 році в список 40 найбагатших росіян за версією журналу "Фінанс". Однак після фінансової кризи 2008 року Полонський сильно здав позиції, опустившись на 348 місце. За даними "Фінанса", його статки за кризовий період зменшилися з 106 до 2 мільярдів рублів.

Посольство РФ в Камбоджі підтвердило факт затримання бізнесмена Сергія Полонського у місті Сіянуквіль, повідомили Ру п'ятницю в російському диппредставництві в Пномпені.

"Ми можемо підтвердити факт затримання Полонського. Але поки ми не володіємо жодною подробицею обставин", - сказав дипломат.

За його словами, в даний час співробітник російського консульства виїхав на місце в місто Сіянуквіль, де в місцевій поліцейській ділянці знаходиться затриманий бізнесмен. "Ми розбираємося в цій справі", - запевнив російський дипломат.

У березні 2011 року на зустрічі з журналістами Полонський заявив, що більше не є бізнесменом. Однак, за даними агентства Франс Прес, в Камбоджі у нього є ділові інтереси.

Зараз ви читаєте новину «Багатія з Росії заарештували у Камбоджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути