вівторок, 25 вересня 2018 23:13

Женило, воронка і шпілі-вілі - які слова вживають українці говорячи про секс

Женило, воронка і шпілі-вілі - які слова вживають українці говорячи про секс
Про інтимну лексику українців багато писав перший український еротичний журнал "Лель", який видавали з 1992 по 2003 рік. Фото: Platfor.ma

Українців опитали, якими словами вони називають статеві органи та заняття сексом. У дослідженні взяли участь 810 жінок, 269 чоловіків і ще 11 людей, які не вказали свою стать. Вік опитаних – від 15 до 52 років.

Збірку найпопулярніших слів та виразів опублікували в мережі. Секс називають шпілі-вілі, потрахушки, трах, той, цей, чпок та єбля.

Для статевого органа вживаються слова - член, фалос, х*й, х*р, пісюн, дружок, він, хлопчик, поршень, прутень, жезл, піпірка, дік, маленький та перчик. Серед цікавих варіантів чимало похідних від власних імен: васьок, вітальчік, бенедікт, оскар, а також імператор і просто чувак. Чоловічий статевий орган звався в українців – прутнем. Є суто українські відповідники: дурінь, правило, шкворінь, шишка, справа, путо, пуцька, пуцо, женило, жила, парубок, макачула, чучурка, горобчик, коник, товкачик, стручок. "Якщо дуже маленький, то піська, якщо як годиться, то мотовило". Є спеціальні назви і для члена у стані ерекції: гриб, повідомляє Platfor.ma.

Піхва чи вагіна, має купу різних назв: кучерява м'якушка, піська, цюнька, біда, транда, мохнатка, чмонка, марфутка, кобіль, курка, воронка, мичка та волосся. Клітор українською звався семен, качка або секель.

Слово "злягатися", яким часто позначається власне статевий акт, мало чимало синонімів. Такі, як махатися, трахкатися, маститися, шуркатися, тертися, прижилитися. Також наярюють, чухрають, піжать та пиляють, прочищають, чмулять, шкумандять та шурдигають. А ще мочать свою шишку, ходять у будяки, ховаються попід вербами, труть маку, скачуть у гречку чи горох, беруть шлюб у кропиві або танцюють в чотири коліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували збірку лайок і прокльонів

Сперму називають молофйом, молочком, зйобиною чи капуциною, а місячні – "жінка відбуває".

"Загалом, інтимну лексику можна поділити на літературні слова і сленг. При чому літературні слова описують позитивну дію, а сленг – щось більш негативне, табуйоване. Можна "провести з кимось ніч", коли це з душею, а можна "переспати". Емоції за цим зовсім різні", - коментує опитування перекладачка Оксана Баніт.

У стародавніх рукописах матюки розглядаються як риса "бісівської" поведінки. Вимовляючи брудні слова, людина закликає темні сили. Стародавні слов'яни вважали, що матюки виконують функцію прокляття. Відоме всім дієслово на букву "ї" походить від давньослов'янського слова "проклинати". Ним проклинають не тільки адресата, а й самого себе.

Зараз ви читаєте новину «Женило, воронка і шпілі-вілі - які слова вживають українці говорячи про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути