Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2014 12:51

Хроніка "Путін Ху…ло": як народився і поширювався вислів
6

 

23 серпня 2013 на харківських трибунах уболівальники тамтешнього "Металіста" затягують спів "Суркіс ху...ло! Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла!". Це їхня відповідь віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу, після свідчень якого спортивний арбітраж в Лозанні виключив "Металіст" із єврокубків. Того року команда вперше мала право зіграти у Лізі чемпіонів.

30 березня 2014 ті ж фанати на спільній ході з фанатами "Шахтаря" пригадали і відновили скандування минулого літа, замінивши в ньому "Суркіс" на "Путін".

4 квітня 2014 в Кишиневі фанати "Зімбру" виконали румунською і на мелодію Ламбади: "Putin poponar! Na-na-na-na-na-na-na-na-na". Попонар - образлива назва гомосексуаліста.

16 квітня під час гри "Динамо" - "Шахтар" на стадіоні "Олімпійський" куплет "Путін ху...ло" повторювали всі сектори стадіону. Офіційно присутніми на матчі були 59300 глядачів.

 

У квітні з'явився перший запис у блозі putin-xujlo.blogspot.com. Того місяця там опубліковано 6 новин, що стосуються теми. За травень - 22. За 25 днів червня - 24.

30 квітня музичний гурт "Телері" з Переяслава-Хмельницького представив кліп на пісню з приспівом "Putin, hеllo!".

30 квітня на Красній площі поліція затримала чоловіка, який тримав плакат з єдиним словом - Ху...ло. Згідно з протоколом кримінальної справи, він образив президента. На обурення протестанта, мовляв, він не вимовляв і не писав нічиїх прізвищ ані посад, міліціонер пояснив: "Всі й так чудово знають, хто в нас ху...ло!"

4 травня слово "huylo" з'являється у найбільшому англомовному відкритому онлайн-словнику Urban Dictionary. Пояснене як "той, хто знає, що повен лайна, але продовжує поводитись так, ніби вірить своїм словам". 29 травня інший користувач дописує, що це синонім "Володимира Путіна".

4 червня фанати "Динамо", зважаючи на скорий Чемпіонат світу з футболу, завантажили в інтернет нарізку з цією кричалкою з різних міст. Додали текст англійською в вигляді караоке і вступне пояснення: "Російські загони загарбали Україну в березні 2014-го. Будь ласка, підтримайте українців, співайте разом знамениту пісню фанатів про російського президента Володимира Путіна".

13 червня в мережі YouTube з'являється відеозапис із вечірки, на якій з-десяток японців співають "Путін ху...ро" під акомпонемент гітари та фортепіано. Цьому народу складно дається звук "л", тому чути "ху...ро" і "ра-ра-ра-ра-ра-ра-ра-ра". Крім цього ролика, інтернетом гуляють записи в різному виконанні з різних країн та покладені на різний відеоряд. Діджеї кладуть стадіонні записи кричалки на музику.

 

15 червня зареєстровано першу статтю про словосполучення "Путін ху...ло" у Вікіпедії - білоруською мовою. О 19 годині 19 числа вона вже була написана 24 мовами, дві з яких - кандидати на видалення. В обід 26 червня про неї було вже 22 вікі-статті.

14 червня ввечері виконувач обов'язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця прибув втихомирювати людей біля посольства Російської Федерації, які були розлючені тим, що вночі підтримувані Росією сепаратисти в Луганську збили український літак із 49 людьми. В розгар суперечки з розігрітими демонстрантами чиновник теж промовив "Путін, ху...ло", чим потрапив у випуски новин по всьому світу й задав нової хвилі поширенню цього лайливого слова.

30 червня гловва одеської обласної організації партії "Удар" Андрій Юсов повідомив, що ім'я російського президента увіковічнене в космосі. В його честь назвали зірку. Міжнародний астронмічний каталог Kepler фіксує довічну її назву: "Putin-Huilo". В документі про присвоєння назви вказані небесні координати зірки. Вона розсташована між сузір'ям Ліри та Лебедя. 

 

"Тепер ФСБ доведеться не лише обмежувати доступ росіян до інтернету, але й заброняти огляд нічного неба. Усім українцям та іншим вільним мешканцям планети Земля бажаю приємного спостреження за нічним небом та космосом" - написав одесит.

 
Зараз ви читаєте новину «Хроніка "Путін Ху…ло": як народився і поширювався вислів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути