вівторок, 26 вересня 2017 17:42

Як відучити дитину говорити лайливі слова

Як відучити дитину говорити лайливі слова
Яким чином відучати дитину матюкатися залежить від її віку Фото: You Tube

Часом діти починають лаятися. Вони можуть навчитися нецензурних слів у садку, школі, в дворі та навіть у сім'ї.

Діти від трьох до п'яти часто роблять щось наперекір батькам. Читання моралі не допоможе. Якщо дитину вдарити. вона образиться і почне лаятись більше. Коли маленька дитина лається. робіть вигляд, що нічого не відбувається. Але зверніть увагу на якусь дію малюка. Наприклад, він малює у зошиті. Зробіть вигляд, що ви образились та скажіть,що він зіпсував річ. Дитина перемкне увагу на це і забуде лайку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Або російська мова в школі, або до побачення: Миколаїв сколихнув мовний скандал

У п'ять років дитина починає розуміти, що лайка - це погано, хоча і не усвідомлює до кінця сенс конкретних виразів. У цьому віці дітей можна налякати покаранням чи заохотити, коли вона не вживає лайки. Також їй потрібно прямо пояснити, що лаятися - погано.

Школярі часто переймають лайку в батьків. Їм можна сказати, що лайка - справа злочинців. Корисно буде показати фільм про життя в колонії для неповнолітніх.

Підлітки матюкаються, коли відчувають себе самотніми та намагаються бути старшими й крутішими. Їм можна порадити знайти справжніх друзів, які будуть прийняти їх такими, які вони є. Потрібно пояснити, що люди, які лаяться не є ні дорослішими, ні авторитетнішими. Авторитетна людина навпаки буде ввічливою і спокійною.

Науковець Юрій Костюченко вважає, що українцям потрібно ігнорувати публічні висловлювання, які містять ненормативну лексику.

Зараз ви читаєте новину «Як відучити дитину говорити лайливі слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути