Оксана Пономар, 34 роки, Полтава:
— Відмовилися від ковбаси, сосисок, копченої риби. Вони надто подорожчали за останній місяць. Улюблена "Московська" — на 30 гривень за кіло. Тепер не вписуємося в щотижневий бюджет у 600 гривень. Тому перейшли на овочі. Якщо хочеться ковбаси, готую сама. Купую свинячі кишки й начиняю курячим м'ясом.
Лілія Борисенко, 27 років, Київ:
— Не менш як тисячу гривень. Люблю помідори. Купую щотижня різні сорти на салат. Цьогоріч домашні по 15–20 гривень. Торік за 10 можна було придбати. Кавуни, дині також дорогі. Яблука на Спас не купувала. Вони по 20 гривень були на базарі.
Оксана Бондаренко, 39 років, Чернігів:
— Намагаюся не витрачати понад 500 гривень на тиждень. Раніше можна було на курятині зекономити. Тепер філе зрівнялося в ціні зі свининою. Почала бульйонні набори купувати на суп, хоча раніше гидувала. Вони по 10–15 гривень. Якось чек березневий у сумці знайшла. Виявилося, м'ясо з того часу на 30 гривень подорожчало.
Галина Комарніцька, 52 роки, Львів:
— Скільки грошей на тиждень маю, стільки й витрачаю. Найменше — 300 гривень. Максимум живемо сім'єю з трьох осіб на 600. За літо подорожчали масло, домашній сир на 10 гривень. Хліб, сметана, яйця — на 2. Найбільше курятина — майже на 20 гривень.
Олег Карасенко, 40 років, Полтава:
— На продукти витрачаю не більш як 500 гривень. Завжди наприкінці серпня купуємо з дружиною кілька десятків кавунів — чистимо організм від шлаків. Їх вистачає до жовтня. Цього року не вийде оздоровитися. Бо ціна втричі вища за торішню. Консервація теж відміняється.
Олександра Шкрегіт, 35 років, Львів:
— Майже 1400 гривень. Нас у сім'ї — п'ятеро людей. І ще кіт, корм якого теж подорожчав. Ще два місяці тому на тиждень витрачала 1000–1100 гривень. Думаю, кидати палити. Бо цигарки теж дорогі стали.
Коментарі