пʼятниця, 19 жовтня 2012 07:00

Вкладники "Анісії" самі визначають термін депозиту

Учора, 18 жовтня, відзначали Міжнародний день кредитних спілок. 17 років працює у Львівській області кредитна спілка "Анісія". Вона пережила фінансові негаразди та зберегла постійних членів.

— Спочатку було важко — складна економічна ситуація в країні плюс відсутність відповідної правової бази, — згадує голова правління "Анісії" Володимир Сидоровський. — 1997 року в рамках угоди між урядами США та України підписали договір про співпрацю із Всесвітньою радою кредитних спілок та створили на базі "Анісії" модельну кредитну спілку в західному регіоні. 2004-го "Анісія" перша в країні стала фінансовою установою. Доти кредитні спілки діяли як громадські організації.

В "Анісії" приймають вклади на депозит та видають кредити. Установа налічує 45 тис. членів і 10 відділень. Працівники компанії стажуються за кордоном, переймають досвід класичних кредитних спілок.

— Це допомогло нам вижити в найскладніші економічні періоди й досягти фінансової стійкості, — продовжує Сидоровський. — Нас не зламали ні стрімке зростання долара 1998 року, ні сьогоднішня нестабільність. Адже працюємо лише з національною валютою. Тому ми на першу вимогу повертали депозити і надавали кредити навіть за часів кризи 2008 року, коли банки припинили споживче кредитування.

Кредитна спілка приймає депозитні вклади під визначені відсотки, які залежать від термінів та сум вкладених коштів. Брати гроші на депозит кредитна спілка може лише за наявності відповідної ліцензії, яку за умови досягнення всіх показників діяльності видає уповноважений орган. Вкладники самі визначають термін депозиту та в будь-який момент можуть повернути свої кошти.

В "Анісії" пропонують кредити від 1 тис. до 30 тис. грн. терміном до двох років без застави та на суми понад 30 тис. грн. на довший період із нотаріальним засвідченням під менші відсотки. Клієнт має вигоду в разі дострокового погашення кредиту, оскільки зменшується переплата відсотків. Прихованих платежів немає.

— Не пропонуємо довготривалих позик, тільки до трьох років, — говорить голова правління. — Надаємо перевагу споживчим кредитам. Це здебільшого кошти на побутову техніку, ремонт чи купівлю житла, навчання, лікування. Популярними є кредити за програмою "Енергозбереження" — відшкодування відсотків з обласного бюджету.

В "Анісії" ретельно вивчають кожного позичальника. У селі таких значно більше, ніж у місті, оскільки з малозабезпеченими банки працюють неохоче. А тому для небагатих громадян України кредитні спілки фактично залишаються єдиним джерелом фінансової підтримки. Спеціалісти компанії радять звертатися тільки до установ із тривалим досвідом роботи.

— На жаль, сьогодні з'являються дрібні фірми під виглядом кредитних спілок. Вони швидко зникають із ринку, часто дурячи своїх вкладників. Тому рекомендуємо йти тільки до кредитних спілок, які витримали випробування часом, відкрито оприлюднюють свої свідоцтва, ліцензії, приналежність до професійних об'єднань.

Центральний офіс: м. Львів, пл. Ринок, 9, тел.: 235 63 53, 235 80 97.

Відділення: м. Львів,вул. Сихівська, 30, тел. 232 01 10; м. Старий Самбір, вул. Вітовського, 3, тел. (238) 230 58; м. Буськ, пл. Звитяги, 3, тел. (264) 304 88; м. Новояворівськ, вул. Б. Пасічника, 3, тел. (256) 400 69; м. Мостиська, вул. Гайдамацька, 4а, тел. (234) 412 46; м. Городок, вул. Паркова, 2б, тел. (231) 307 55; м. Червоноград, вул. Івасюка, 14, тел. (249) 410 00, 496 15; м. Турка, вул. Міцкевича, 6, тел. (269) 321 91, м. Самбір, вул. Б. Хмельницького, 8, тел. (236) 323 38; м. Жовква, вул. Львівська, 5, тел. (252) 220 14.

Зараз ви читаєте новину «Вкладники "Анісії" самі визначають термін депозиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути