Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 16:44

Військовим три місяці даватимуть по півзарплати

Минулого тижня військовослужбовець 36-річний Владислав Кобко отримав зарплатню за грудень. Служить солдатом-контрактником на військових складах у селі Розсішки  Христинівського району Черкащини.

— У мене оклад із надбавками — тисяча гривень, а на руки дали половину, — каже Кобко. — Я в армії три роки. А ті, хто по 12–15 служить, отримали по 700 гривень. Такі-от заробітки.

У грудні у військовій частині зачитали телеграму виконувача обов"язків міністра оборони Іващенка: у зв"язку з невиділенням коштів призупинити одноразові виплати: тринадцяту зарплату, матеріальну допомогу і допомогу на оздоровлення. А в січні нова вказівка — військовослужбовці отримають 50% заробітку.

— Обмеження стосуються всіх військовослужбовців незалежно від рангу й місця проходження служби. Не виняток апарат Міноборони і Генштаб, — говорить заступник директора департаменту фінансів Міноборони Костянтин Кифоренко. — Командир взводу, який у середньому отримує 1739 гривень, у січні отримав 869 гривень. А командир роти замість 2300 — 1150.

Кобко був у відпустці восени. Але відпускних досі не видали. Тим, хто йде у відпустку в січні–лютому, допомоги теж не буде.

— Безробітним біржа праці дає 550 гривень, а у військових така ж зарплата. У мене двоє дітей. Як їх прогодувати? Від командирів чули, що в міністерстві пішла інформація: по півзарплати дадуть і в лютому, й у березні.

— 1994 року я працював на цегельному заводі. Зарплату давали мільйонами. Пішов якось на базар, і за получку купив собі сорочку і пляшку горілки — ото й уся зарплата. Видно, знов таке буде, — припускає Владислав.

Зараз ви читаєте новину «Військовим три місяці даватимуть по півзарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути