четвер, 24 грудня 2020 00:11

Відпочинок в Україні подорожчав

— Зазвичай закордонні курорти підвищували ціни перед Новим роком. 2020-го навпаки. Більшість напрямків стали доступнішими, ніж у попередні роки, — розповідає 35-річна Олена Циганок, директорка фірми "Тур Бонжур".

— Те, за що торік просили 1200 доларів, цьогоріч коштує тисячу. Номер у готелі в Єгипті, вартість якого у звичайний період 1300–1400 доларів, зараз можна забронювати за 800. Популярні екзотичні напрямки — Домінікана, Мальдіви, Занзібар. Бо є прямі перельоти. Наприклад, Мальдіви вважають дорогим курортом. Але цьогоріч туроператори мусили додати по два-три додаткові рейси на свята. Також користуються попитом гірськолижні курорти Туреччини.

У минулі роки розважальна програма на Новорічну ніч у готелях була обов'язкова, за неї автоматично стягували додаткову плату. Зараз турист може вирішити, користуватися цією послугою чи ні. Дорогі екзотичні курорти пропонують концертні програми. Демократичніші по ціні — живу музику, вечерю. В середньому доплата становить 50–70 доларів — 1400–2000 гривень. Відпочинок в Україні навпаки подорожчав. Карпатські курорти очікують більше туристів на свята.

— Українці цьогоріч частіше обирали відпочинок у межах країни, — говорить 28-річна Анна Костиря, менеджерка "Світлана Тур". — Туристи відправлялися в Карпати й на інші внутрішні курорти. Люди бояться їхати за кордон, бо є певні перешкоди. Наприклад, якщо це Єгипет, то треба обов'язково робити тест на коронавірус. Усередині країни можна обрати відпочинок на будь-який гаманець. У Карпатах є недорогі котеджі та садиби поряд із Драгобратом і Буковелем. Трохи затратніший буде відпочинок у Яремчі, де є готелі з новорічними програмами. І один із найдорожчих варіантів — Буковель. Але віпготелі там забронювали ще в жовтні. Ціни на тури не змінилися. Зросла тільки вартість новорічної програми — де включена вечеря, за рахунок подорожчання продуктів.

Серед закордонних турів відкриті для відпочинку Туреччина, Єгипет, Мальдіви, Занзібар, Домінікана, Об'єднані Арабські Емірати, Сербія, Македонія. Попит зменшився, тому багато готелів ідуть на поступки. Скасовують доплати, що раніше були обов'язкові.

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок в Україні подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути