Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 22:00

Валюта дорожчає вслід за цінами

Валюта дорожчає вслід за цінами

У жовтні українці скупили валюти на $3,2 млрд. Здали у фінустанови $1,35 млрд, за даними Нацбанку. На депозити поклали $204 млн.

— В Україні значна інфляція. У вересні — майже 3 відсотки. Люди зрозуміли, що в таких умовах гривня не може бути стабільною. Тому переводять усі вільні гроші та заощадження у долари, євро або скуповують товари, — пояснює 31-річний Павло Мельник, експерт компанії "МПП-консалтинг". — Цінники на продукти змінюються мало не щодня. Гривня знецінюється. Повторюється ситуація 2008 року. Тільки тоді все почалося з коливання курсу валют на біржі. Потім перекинулося на ціни. Тепер навпаки: першими дорожчають товари. За ними піде валюта. Прогнозую, що до кінця року за 1 долар даватимуть 9 гривень. У середині наступного року вартість американської валюти знову підскочить.

На початку жовтня долар скуповували в обмінниках в середньому по 7,94 грн, продавали на 3 коп. дорожче. У листопаді його беруть приблизно по 7,96 грн, продають по 8.

Європейська валюта за місяць подорожчала на 21 коп. В листопаді євро скуповують в середньому по 11,2 грн, продають по 11,38.

Зараз ви читаєте новину «Валюта дорожчає вслід за цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути