Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 08:20

"В ощадкаси мішками завозять нові хрусткі купюри"

Національний банк здійснив неконтрольовану емісію, тобто додатковий друк готівки обсягом понад 80 млрд грн, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Це призведе до гіперінфляції, стрімкого зростання цін. Нацбанк спростовує: надрукували лише 36 млрд грн. І це плановий випуск готівки.

— Невідомо, скільки надрукували нових грошей, а скільки вилучили, — каже 30-річний Олексій Лупоносов, керівник Українського банківського порталу. — Але я бачу наслідки — різке подорожчання. Таке відбувається або після значної емісії, або внаслідок спекуляції. Уряд і Нацбанк стверджують, що зайвих грошей не друкували. Отже, це спекуляція. Інакше чому дорожчають усі товари, продукти харчування? У світі такого стрімкого тотального подорожчання немає. Тим часом уряд запевняє, що він має важелі опустити ціни. Якщо в найближчі тижні після заяви Азарова ціни раптово знизяться, підтвердяться підозри про спекуляції на високому рівні. Якщо ж ціна не знизиться — надрукували багато зайвих, не підкріплених товаром гривень.

Я помітив, що в ощадкаси вже другий місяць мішками завозять нові хрусткі купюри. Невідомо, чи вилучають при цьому старі.

Джерело в Мінфіні повідомило "ГПУ" таке: до кінця року Нацбанк надрукує 350 млрд грн. Емісія розпочнеться одразу після виборів до місцевих рад. Інфляція буде 18% до кінця року. Курс гривні може опуститися до 11–12 грн за долар.

Зараз ви читаєте новину «"В ощадкаси мішками завозять нові хрусткі купюри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути