"Київхліб" планує на 20–25 коп. підняти ціни на хліб "Український" та батон. Зараз батон коштує 1,40 грн, український — 1,62 грн.
— Ці ціни залишилися з минулого літа, — каже голова правління ВАТ "Київхліб" Петро Пархоменко. — Зараз вони вже неактуальні.
Прес-секретар "Київхліба" Іванна Сойко, 26 років, каже, що нині в Києві хліб коштує дешевше, ніж у регіонах.
— Значно зросли зарплатні й ціни на енергоносії та матеріали. Лише житнє борошно, з якого печуть "Український", подорожчало з 975 гривень до 1400 за тонну, — зауважує Сойко.
Проте ціни на найпопулярніші сорти хліба, такі як "Український", регулює міська влада.
Прес-секретар розповідає, що півтора тижня тому керівництво "Київхліба" відправило листа мерові Києва Леоніду Черновецькому, в якому пояснило наміри підвищити ціни.
— Зараз чекаємо рішення. Від нас тут уже нічого не залежить, — зазначає Іванна.
Коментарі