Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 04:49

Третину заробітку фотографи віддають директорові школи

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  7-річна Діана Мовенко сфотографувалася з мавпою. Батьки не дозволяли дівчинці робити фото з твариною, та вона їх умовила. Знімок коштував 15 гривень
7-річна Діана Мовенко сфотографувалася з мавпою. Батьки не дозволяли дівчинці робити фото з твариною, та вона їх умовила. Знімок коштував 15 гривень

Фотограф Володимир Нестеренко має великого папугу, крокодила, мавпу та пітона. Фотографує із ними дітей.

Тварин возить "жигулями". У салоні сморід. На передньому сидінні лежить недоїдок яблука та кілька пряників.

— До запаху я привик. Кліток для тварин не маю, із фотографом Сашею возимо живність просто в машині. Мавпа активна. Багато їсть, розкидає продукти, — виправдовується 34-річний Володимир Нестеренко, прибираючи рештки з сидіння.

Чоловік родом із Дніпропетровська. Із напарником їздять по всій країні. Пропонують фотографувати дітей у школах і дитсадках. Мають принтер, фотоапарат і лампи. Фото обробляють на ноутбуці. Комп"ютер купили за 3,5 тис. грн. Уся апаратура обійшлася в 10 тис. грн.

— Тварин діставали у знайомих, — розповідає Нестеренко. — Мавпу купили за 5 тисяч гривень. Попугая подарувала дружина. Плазунів замовив у зоопарку. Пітона нам продали за 7 тисяч, а крокодила за 2,5 тисячі.

У навчальних закладах роздають рекламні листівки. Вартість знімка — 15–25 грн, залежно від розміру. Батьки можуть заповнити анкету, вказати навпроти зразків фото кількість і бажану тварину. Заявку треба підписати.

— Зазвичай діти хочуть фотографуватися з кожною тваринкою. Виходить велика сума. Батьки влаштовують скандали. Тому ми й придумали такі листівки, — пояснює. — Та головне — домовитись із директором школи чи садіка. Із ними треба ділитися. Віддаємо третину заробітку.

Мавпа їсть борщ ложкою

Володимир дістає калькулятор, починає рахувати.

— Якщо в класі 30 учнів, принаймні 25 погодяться на фотозйомку. Кожна дитина хоче не менше одного знімка. Ми заробимо 375 гривень. Навіть якщо в школі є тільки чотири початкових класи, ми матимемо півтори тисячі. Зазвичай їх більше. Робити фото в навчальних закладах найвигідніше. Ми їздимо великими містами, оминаємо Крим. Позаторік там видали закон, що фото з тваринами заборонені. За це можуть оштрафувати.

Для безпеки Володимир обмотує пащі крокодила та удава скотчем. Мавпі дає заспокійливе. 100-річного папугу надресирував під час фотозйомки повертати голову в той бік, куди дивиться дитина.

— Найбільше жере мавпа. За день може з"їсти більше кіло бананів. Ще їсть кашу, суп, борщ. Користується ложкою. Удав і крокодил невибагливі. Для них купую дешеві курячі супнабори, а для папуги беру зерно, крупу та мінерали, — каже підприємець. — На корм витрачаю до 500 гривень на місяць.

За місяць Нестеренко заробляє з напарником до 12 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Третину заробітку фотографи віддають директорові школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути