понеділок, 18 серпня 2008 14:52

Шкільну форму на оптових ринках продають від 130 гривень

Ірина Шевченко, 44 роки, з міста Краматорськ Донецької обл. готує до школи доньку Олену. Дівчина йде у 8 клас. Витратила 455 грн.

— Скуповуватися почали в липні, щоб по грошах не так відчутно було, — розповідає жінка. — Замість спортивного костюма взяли на розпродажу спортивні штани за 50 гривень.

Шкільної форми в Краматорську не вимагають. Дівчата мають ходити в білій блузці й темних штанах або спідниці.

— Ми підібрали брюки, жакет і спідницю в тон. Усе обійшлося в 300 гривень. А звичайна шкільна форма, та ще й із блузкою, обійдеться на сотню дорожче.

На канцелярію — зошити, ручки й олівці, набори для креслення — Ірина витратила 95 грн.

Найбільші витрати — на першокласників, вважає киянка Любов Ткаченко, 34 роки. За два тижні її донька Вікторія вперше сяде за парту. Шкільна форма в Києві обов"язкова. Купувати її мати та донька подалися до фірмового магазину фабрики "Юність" на столичній вул. Фролівській.

— Подруга торік одягала тут свого сина. Каже, форму шиють якісну. А я не хочу, щоб моя дитина носила синтетику. Таким ширужитком усі ринки завалені, — каже жінка.

Для 6-річної Вікторії обрали два костюми. Один — спідниця в клітинку та зелений піджак, другий — сині спідниця та жакет, по 400 грн кожен. Крій блузок Любові не сподобався. Куплять їх в іншому магазині.

Брюки та спідниці шиють із тканини, яка на 45% складається з натуральної вовни, розповідає покупцям Сергій Кирилов, 39 років, виконавчий директор магазину "Юність". Сорочки — на 80% бавовняні, ціна на них починається із 60 грн. Спіднички або штанці можна купити окремо, за 120–150 грн. Жакет — за 130–300 грн.

— Ми також запровадили знижки для школярів у 5–10%. Спеціально розповсюджували у школах флаєри зі знижками, — каже Кирилов.

Столична фабрика "Дана" на вул. Глибочицькій продає лише дівчачу шкільну форму. Комплект із піджака та спідниці коштує 120 грн.

Для дочки-першокласниці Любов Ткаченко також купить нові туфлі та кросівки. Ще треба спортивний костюм, пару футболок, наплічник.

— Щоденник ми вибрали імпортний, за 15 гривень, — продовжує мати. — Зошити брали якісні, з гладким білим папером. За один тоненький зошит платили 1,4 гривні. А їх для початку треба не менше десятка. Я вже потратила десь 2 тисячі гривень.

У 38-річної донеччанки Оксани Яковенко двоє синів. Руслан іде в 10 клас, а Сашко — у п"ятий. Минулого тижня їздили в Харків на гуртовий ринок біля метро Барабашова.

— Там усе вдвічі дешевше, — запевняє. — Я прицінилася на нашому ринку. Хлопчачі сорочки продають по 50 гривень, а на Барабашова — по 25. Шкільний костюм-трійку можна взяти за 200 гривень. Спортивні костюми — по 85.

На підручники Оксана Яковенко відклала ще 100 грн. Канцтовари обійшлися в 150 грн.

— Щоденники в яскравих обкладинках — діти такі люблять — віддають по 5 гривень, загальні зошити — по дві гривні. У наших магазинах ціни наполовину вищі.

Шкільну форму продають і оптові ринки міст Одеса, Хмельницький та Чернівці. Синтетика коштує від 130 грн. Одяг із напіввовняної тканини — від 200 грн.

До першого дзвоника айстри подорожчають утричі

1 вересня школярі несуть до школи квіти. Найчастіше — букети айстр. Нині їх продають по 1 грн за квітку.
— 30–31 серпня ціна буде не менш як 3 гривні, — запевняє киянка Антоніна, 61 рік. Жінка торгує квітами біля столичного метро Героїв Дніпра.
Букет із трьох троянд обійдеться в 20–25 грн. Кошик квітів — 50.

Зараз ви читаєте новину «Шкільну форму на оптових ринках продають від 130 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути