четвер, 10 грудня 2009 18:51

Розкупили коньяк ціною 120 тисяч гривень за пляшку

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Коньяк ”Хеннесі Річард” ціною 22,7 тисячі гривень виготовлено із суміші спиртів ХІХ століття
Коньяк ”Хеннесі Річард” ціною 22,7 тисячі гривень виготовлено із суміші спиртів ХІХ століття

Розпродаж дорогого вина влаштував аукціон "Сотбіс" у Лондоні. Лот — 12 пляшок французького вина "Шато Петруз" 1981 року — продали за 32 тис. фунтів стерлінгів. Це по 34,7 тис. грн за пляшку. Рік тому таку ж партію продали на чверть дешевше.

Витримане вино купують колекціонери. В Україні їх немає, упевнений 36-річний Захар Уманський, винний експерт із компанії "Марком". Вона імпортує спиртне. Пляшку "Шато Петруз" залежно від року витримки продає по 18,8–24,8 тис. грн.

— Багаті українці витрачають декілька тисяч гривень на вино виключно для задоволення — під устриці, або щоб створити романтичну атмосферу з коханою жінкою.

Найдорожчі в "Маркомі" віскі та коньяки. Їх продають у крамниці в столичному пров. Нестерівському.

— Зараз є французький коньяк "Хеннесі Річард", — працівниця "Маркома" Світлана Лєскова знімає з полиці футляр, обтягнутий зеленою шкірою. — Пляшка коштує 22 692 гривні. Коньяк ціною 100–120 тисяч, на жаль, не можу показати. Його продали.

"Річард" виготовлений із суміші коньячних спиртів, викурених у 1830 і 1860 роках. Їх було отримано з винограду, який ріс ще до епідемії філоксери. Тому й ціна висока. Коньяк витримали в дубових бочках 60–70 років. Потім розлили в пляшки.

Кришталева пляшка 0,5 л віскі "Макаллан" 50-річної витримки коштує понад 96 тис. грн. Усього було випущено 450 пляшок. В Україну доправили сім із них. Завозили й "Макаллан" 55-річної витримки. Цей напій розкупили по 180 тис. грн за пляшку.

Зараз ви читаєте новину «Розкупили коньяк ціною 120 тисяч гривень за пляшку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути