пʼятниця, 08 липня 2011 07:00

Путівки за кордон продають на виплат

 

27-річна Оксана Тесленко, жителька столичного Харківського житломасиву, в червні їздила у 10-денний тур Польщею, Чехією та Німеччиною. Путівка зі страховкою та оформленням візи коштує 4,8 тис. грн.

— Я не могла заплатити одразу, бо останні місяці затримували зарплатню. А в мене відпустка. Я пішла в банки за кредитом. У "Приватбанку" запропонували оформити кредитку. Я не погодилася, бо там відсотки скажені. При знятті готівки з картки беруть 4 відсотки. За самим кредитом треба платити ще 3 відсотки на місяць. Виходило, що я мала б переплатити банку 756 гривень. Однак грошей із кредитки й без того не вистачило б. Офіційно я отримую 1400 гривень на місяць. Тож по кредитці могла б отримати не більш як 4200 гривень, три своїх зарплати. Цього не вистачило б.

У "ВТБ банку" на вул. Артема Оксані запропонували кредит під 30% річних. Вона планувала розрахуватись із фінустановою впродовж чотирьох місяців. Переплата склала б 473 грн. У "Райффайзен банку Аваль", "Брокбізнесбанку", "ОТП банку" у кредиті на путівку відмовили.

— Тоді я звернулася в турфірму. Там путівку дали на виплату, без відсотків.

Власними коштами Оксана сплатила чверть вартості путівки. Написала гарантійний лист, розписку. Додала довідку про зарплату за півроку, копію ідентифікаційного коду та паспорта.

Путівки на виплату пропонують кілька столичних турфірм.

— Нас часто просять розбити вартість путівки на три–шість платежів. Наприклад, якщо путівка коштує 5–8 тисяч гривень. Платять раз на місяць із зарплати. Це зручно, бо не так б'є по гаманцю. І нам вигідно, бо путівка продається, — каже менеджер однієї зі столичних турфірм 25-річна Наталя Власенко. — Розстрочку робимо максимум на півроку. Відсотків не беремо, на відміну від банківських кредитів. При оформленні перевіряємо місце роботи та просимо довідку про доходи.

Зараз ви читаєте новину «Путівки за кордон продають на виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути