середа, 21 березня 2007 14:50

Податковий звіт можна подати через Інтернет

Відтепер податковий звіт підприємці можуть подавати через Інтернет. Податкова адміністрація Печерського району столиці роз"яснила бухгалтерам, як це робити. Треба укласти з районними податківцями договір і встановити спеціальне програмне забезпечення.

— Подання через Інтернет заощадить час податківців і підприємців, — запевняє начальник районної ДПІ Олександр Ковалюк. — Їм не доведеться вистоювати в чергах.

Бухгалтер формує звіт у вигляді електронного документа. Програма "Бест звіт плюс" переводить його в формат XML. Далі програма зашифровує файл, накладаючи на нього унікальний електронний підпис. Його зберігають на двох дискетах. Одна — у директора підприємства, інша — в головного бухгалтера. Копію підпису мають і в податковій. Файл зі звітом підприємець пересилає на електронну адресу ДПА. Його отримання податківці підтверджують електронним листом. Система діє по всій Україні. Процедуру подачі звіту через Інтернет забезпечено достатнім захистом відповідно до наказу СБУ. Податкова обіцяє всім охочим надавати технічну й консультаційну допомогу.

— Навряд чи податківці її забезпечать, — сумнівається головний бухгалтер компанії "Інтернешнл тоннелінг сервіс" Наталія Нестеренко, 50 років. — Для бухгалтерів, які добре вміють працювати з комп"ютером, може, це й корисна новація. Але більшості моїх колег складно розібратися в процедурі подання. Потрібна допомога програмістів.

А бухгалтер господарського управління "Укоопспілки" Людмила Ганже-Пупашева, 38 років, одразу перейде на електронну звітність.

— Рано чи пізно все одно доведеться на неї переходити, — каже жінка.

Водночас звіт на папері не заборонили.

Зараз ви читаєте новину «Податковий звіт можна подати через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути