вівторок, 19 грудня 2006 18:45

Перевізники вимінюють копійки

Кілька тижнів тому в Тернополі подешевшав проїзд у міському транспорті, бо знизилися ціни на бензин. Тепер квиток у маршрутках коштує 90 коп. замість гривні, в автобусах — 70 копійок замість 75. Таке рішення прийняла асоціація перевізників міста.

— Мені доводиться щодня, крім понеділка, їздити маршруткою на роботу, — розповідає продавець центрального ринку Тетяна Ільків, 25 років. — Тепер за тиждень економлю гривню і двадцять копійок. Ніби і небагато, але за місяць майже п"ять гривень.

Виконком Тернопільської ради обіцяє створити спеціальну комісію, яка контролюватиме транспорт. Двічі на місяць чиновники проводитимуть рейди — чи не порушують водії встановленої норми.

— Для нас це додає більше проблем, — каже власник автобуса Мирослав Бабчук, 44 роки. — Хоч паливо дешевше, але запчастини дорогі. Ще ми перевозимо по п"ять-вісім пільговиків. Тепер не виконуємо план і щодня втрачаємо від 50 до 100 гривень. А ще нема копійок. Люди платять по гривні, а ми іноді даємо здачу по 25 копійок. За перших два дні замість 300–400 гривень виручки було по 230. Наші водії давали здачу навіть по 50 копійок. Тепер вимінюємо в магазинах по 10 копійок чи у бабок, які торгують насінням.

Голова правління ВАТ "Тернопільське АТП 16–127" Олександр Шильман, 50 років, розповів, що, можливо, міськрада прийме рішення і про зниження ціни на проїзні квитки.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники вимінюють копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути