неділя, 22 липня 2007 16:56

Ольга Світлинець продає парфуми через Інтернет

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Ольга Світлинець з Ужгорода приймає замовлення на домашньому комп’ютері. Парфуми їй привозять із Дніпропетровська. Товар зберігає у квартирі
Ольга Світлинець з Ужгорода приймає замовлення на домашньому комп’ютері. Парфуми їй привозять із Дніпропетровська. Товар зберігає у квартирі

20-річна Ольга Світлинець з Ужгорода в січні відкрила інтернет-крамницю. Продає елітні парфуми і майки з термодруком. Це єдиний на Закарпатті інтернет-магазин.

— Я сама не раз користувалася послугами електронних крамниць, — каже Ольга, — замовляла подарунки, книги. Через Інтернет це значно дешевше. Такі магазини хвалять і друзі-кияни. Мені спало на думку спробувати себе у цьому бізнесі. Інтернет-торгівля не потребує дуже великих затрат. Це принаймні дешевше, ніж відкрити звичайний магазин.

У січні Ольга зареєструвалася приватним підприємцем. Справу почала разом зі своїм хлопцем, який і до цього займався в Ужгороді парфумами дніпропетровської фірми "Топ-парфумс".

— Після реєстрації почали розробляти сайт інтернет-магазину, — веде далі. — Допоміг приятель Олександр Богданов. За річну реєстрацію сайту платимо по 45 гривень. Іще сотню щомісяця витрачаю на Інтернет.

В інтернет-магазині www.arbooz.com.ua Ольга пропонує парфуми фірм "Армані", "Дольче і Ґаббана", "Х"юго Босс", "Версаче", "Дюпон", "Кензо", "Пако Рабанн", "Лакост" та майки з малюнками та написами.

З інших міст замовлень не приймають

— Спочатку купили прес для термодруку, — каже Ольга. — Заплатили тисячу доларів. Іще придбали словацькі майки, парфуми, принтер, папір. Витратили на все це іще тисячу. Першими замовниками стали, звісно, друзі. Найчастіше замовляють парфуми, бо в нас бува удвічі дешевше, ніж у міських крамницях. На сайті так і написали, що ціни в нас нижчі, бо не витрачаємося на оренду торгової площі, зарплату продавцям.

На майки наносимо малюнки і написи залежно від побажань замовника. Наприклад, карту Закарпаття і напис: "Я назавжди закохався в Ужгород". Після перемоги нашої заявки на Євро-2012, побільшало замовлень на майки з написами: "Я буду на Euro-2012", "Україна переможе на Euro-2012". Парфуми і туалетну воду по 50–250 гривень добре замовляли напередодні 8 Березня, а тепер краще розбирають майки, бо спека. Продаємо їх по 45 гривень.

Ольга Світлинець працює тільки в Ужгороді. З інших міст замовлень не приймає.

— Це додаткові витрати на поштові перекази, — розмірковує дівчина. — Потрібно налагоджувати зв"язки. Можливо, у майбутньому подумаємо про це, бо вже мали пропозиції з Києва.

Замовлення Ольга розвозить власним автомобілем. Розраховується на місці. Про прибутки говорить неохоче.

— Зарано рахувати доходи, — каже дівчина. — За півроку іще не повернула вкладене. Зароблене покриває витрати на податки, Інтернет, пальне. Залишається небагато.

З осені Світлинець планує запустити в продаж одяг американської фірми "Томмі Хілфігер". Щоправда, речі стокові.

— Мої батьки живуть у США, — каже. — Пересилатимуть пакунки з одежею, яка має фабричний брак. Якщо, скажімо, фірмова сорочка коштує 1000 гривень, то з дефектом її можна буде купити за 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Світлинець продає парфуми через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути