Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 06:45

"На столі було запечене м'ясо акули і бичачі яйця під соусом"

 

— Пропонували у ресторан шеф-кухарем іти, навіть учитися в Італію відправляли. Коли відкрила їхні холодильники, трупним запахом понесло. Відбивні жарили з м'яса, що зіпсувалося півроку тому. Рішила, краще вдома свій ресторан відкрию, — каже лучанка 51-річна Галина Мисковець.

Організовує весільні бенкети, хрестини, поминки на своєму подвір'ї. Ціни в Галини Олександрівни — з найдешевших у Луцьку. Бере від 70 грн за людину, тоді як у кафе від 150.

— Зараз ніхто не робить весілля на 200 людей. Віддають перевагу родинним вечіркам на 20-30 персон. Чоловік спеціально зробив для мене довгу альтанку. Щоб посадити 20 людей, ставлю чотири столи.

Іноді поминки обходяться дорожче за весілля. Торік ховали викладача університету. На столі було запечене на грилі м'ясо акули, бичачі яйця під вершковим соусом і королівські креветки на шпажках. Наливали текілу, віскі, коньяк на п'ять зірочок і вино 20-річної витримки. Прошу, щоб спиртне гості приносили самі.

На 20 гостей купують 10 літрів горілки і чотири пляшки вина. У серпні гуляли весілля в українському стилі. Наливали тільки медовуху трьох сортів: з липового і гречаного меду та на вишневому сиропі. Спробувала — одразу сп'яніла.

Взяла на роботу трьох помічниць. Двом кухарям платить по 2,5 тис. грн, посудомийниці — тисячу.

— Чоловік подарував посудомийну машину. Тому з Вальою у жовтні буду прощатися. Візьму ще одну куховарку. Стояти на кухні по 15 годин на добу більше не можу. Кухаркам даю один вихідний на тиждень. Якщо до свадьби готуємося, то на роботу приходять о шостій ранку. За понаднормову зміну доплачую і дозволяю взяти продуктів додому.

З найдешевшої вечірки має 1,5 тис. грн.

— Третина йде на продукти. Свіже м'ясо двічі на тиждень купую у фермера. З мороженого гарних відбивних не зробиш. Курей на бульйон беру в сестри, овочі — з базару. Хліб і недоїдки чоловік потім возить швагрові в село свиням. Окорочки, рибні котлети і голубці заморожуємо. Їх доїдають діти й чоловік. Вдома варю тільки супи. Схудла на 20 кілограмів. Важила 90, а тепер маю 70. Страви постійно пробую, тому майже нічого не їм.

Бізнесом займається четвертий рік.

— Двічі на рік їздимо на море. Влітку були в Чорногорії, зимою збираємося у Єгипет. Старшій доньці купили машину. Менша вчиться у Києві на юриста. За навчання платимо 20 тисяч гривень у рік. Хочемо в хаті кришу розібрати і другий поверх добудувати.

Купила тисячу тарілок за сто гривень

У травні до меню Галина Мисковець додала ціни за побитий посуд.

— Найчастіше б'ють стакани. Чоловік щомісяця докупляє по 10 штук. За півроку викинула 12 побитих тарілок. Часто забирають виделки і чайні ложечки. Кладу біля тарілки ножі, але ними користуються тільки 10 відсотків гостей. В Луцьку позаторік один завод закривався. В їдальні моя знайома працювала, я купила тисячу тарілок за 100 гривень. Мені цього на 10 років хватить.

Зараз ви читаєте новину «"На столі було запечене м'ясо акули і бичачі яйця під соусом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути