четвер, 09 жовтня 2008 18:41

Міні-літак можна придбати за 40 тисяч доларів

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  На Міжнародному авіакосмічному салоні ”Авіасвіт-ХХІ” уперше показали легкомоторний літак ”Ціррус UR ACDC”. Він коштує майже 300 тисяч доларів
На Міжнародному авіакосмічному салоні ”Авіасвіт-ХХІ” уперше показали легкомоторний літак ”Ціррус UR ACDC”. Він коштує майже 300 тисяч доларів

Наприкінці вересня у місті Гостомель, що за 6 км від Києва, відбувся Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт-ХХІ", на якому показували й легкомоторні літаки на двох-чотирьох пасажирів.

Найдорожчий, американський "Ціррус UR ACDC" коштує майже $300 тис. У ньому вміщаються п"ять пасажирів. Має бензиновий двигун потужністю 250 к. с. Витрачає 25 л пального за годину.

— Уточню, що звичайний бензин не підходить. Треба авіаційний. Такого в нас не купиш, — каже експерт Володимир Медлінський, 45 років. — За кордоном ця модель популярна.

Медлінський радить дешевші моделі. Приміром, двомісний міні-літак "Х-32 Бекас":

— Він легкий у керуванні, недорогий в обслуговуванні, до того ж комфортний.

Максимальна швидкість польоту 158 км/год. "Х-32 Бекас" має систему рятування, тому безпечний. Максимальна довжина польоту до 7,5 год.

— Цей літак економний. На годину витрачає лише 12–14 літрів. І заправляти його можна звичайним автомобільним бензином А-95, та й запчастини доступні, — переконує Володимир Медлінський.

Коштує "Х-32 Бекас" майже $40 тис.

Зараз ви читаєте новину «Міні-літак можна придбати за 40 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути