пʼятниця, 19 жовтня 2018 07:00

Купили посуд зі спресованого крохмалю

— Три з половиною роки займалися доставкою їжі. В місті вже працювали подібні сервіси. Але наша особливість — меню, розроблене дієтологом. Згодом зрозуміли, що треба розширятися. Хотіли зробити місце, де люди отримували б замовлення швидко й не чекали кур'єра, — говорить 42-річна Олена Семеніхіна з Черкас.

У вересні разом із кількома підприємцями відкрила кафе здорового харчування.

— Зараз модно стежити за здоров'ям. Спортзали переповнені. Така тенденція спостерігається кілька років. Тому бізнес пов'язаний із цим напрямком — перспективний. Основна ідея нашого кафе: щоб люди їли корисну, смачну їжу, не турбувалися про її якість. Страви в меню не містять цукру. Є індичка з кус-кусом, салат із насінням гарбуза і йогуртовим соусом, — додає підприємець 36-річний Геннадій Харламбов. — У солодощах використовуємо замінники цукру. Хліб робимо за авторським рецептом. Співпрацюємо з місцевими постачальниками, які мають сертифікати якості на продукти. Шукали їх через інтернет. Використовуємо одноразовий посуд зі спресованого крохмалю. Виглядає він як звичайний пластиковий. Але на смітнику скоро згниває. Такий посуд утричі дорожчий. Одна ложка коштує 2–3 гривні.

Найдешевша страва в кафе — курячий бульйон із чорною локшиною за 42 грн. Найдорожча — бургер із лососем за 89.

— Середній чек виходить майже 80 гривень. В меню нашого кафе ніколи не буде алкоголю, свинини й цукру. У великих міста подібне кафе було би зі старту прибуткове. Там більший попит, легше розвиватися.

Зараз ви читаєте новину «Купили посуд зі спресованого крохмалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути