Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 06:20

Кавунів не привозять на обмін

— Востаннє міняли та продавали картоплю 2017-го. Торік урожай був поганий, і цьогоріч такий, — каже 47-річна Інна Альбоща зі Сміли Черкаської області.

— Позаторік на базарі продали картоплю по 4 гривні, заробили тисячу гривень. Ще поміняли 20 кілограмів на таку ж кількість кавунів. Машина з Херсона під'їжджала прямо під двір. Останні два роки кавунів не привозять на обмін. Цьогоріч хороша картопля лише в тих, у кого городи біля річок. Ми щороку садимо все менше. На зиму купили картоплі по 11 гривень за кіло на оптовій базі в Черкасах. Продавці казали, що торік коштувала удвічі дешевше. Зараз так дорого, бо везуть з інших областей. На Черкащині ніде не вродило.

— Люди із села розповідають, що врожай картоплі поганий. А в нас навпаки, хороший. Ми зробили систему крапельного поливу, тому від дощів не залежали, — говорить 37-річна Наталія Денисенко із села Леськи Черкаського району. — Ще не продавали. Може, взагалі не будемо, якщо ціна не задовольнить. Односельці кажуть, що на овочевій базі картоплю приймають по 10–12 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Кавунів не привозять на обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути