Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 00:00

Як змінилися витрати за рік?

Людмила Денисюк, 36 років:

— Торік переїхали з Києва до Варшави. Маю трьох синів. В Україні разом із чоловіком заробляли близько 40 тисяч гривень. Більше половини грошей ішло на їжу, одяг. 3–5 тисяч відкладали на непередбачувані витрати. Решту витрачали на комунальні, обслуговування машини, оплату інтернету та гуртків, медикаменти. В Польщі заробляємо майже 60 тисяч гривень. Основні витрати — оренда житла. На їжу йде мало. Свідомо економимо на одязі. Почали більше грошей витрачати на відпочинок, розваги для дітей.

Максим Косюк, 30 років:

— Працюю в Чехії майстром з укладання дахів. Заробляю 40 тисяч гривень. В Україні на подібній посаді вдвічі менше платили. Частину коштів пересилаю дружині та дітям. Решту відкладаю на рахунок у чеському банку. Хочу зібрати певну суму, щоб перевезти за кордон родину. Економлю практично на всьому. Наприклад, на харчування щодня витрачаю не більш як 100 гривень. Одяг, взуття купую по акціях. Дружина вдома має роботу, то частково забезпечує себе й дітей.

Владлена Шишмілова, 23 роки:

— Місячний дохід коливається від 9 до 11 тисяч гривень. Найбільше коштів іде на їжу, побутові речі, ліки, вітаміни. Не економлю на цьому, бо йдеться про здоров'я. Одяг купую рідко, але якісний. Переважно замовляю за кордоном — це дешевше навіть із доставкою. Маю фінансову подушку. Раніше відкладала 10 від­сот­ків доходу, потім перейшла на 20.

Анастасія Коваль, 22 роки:

— Упродовж останнього року мала постійну роботу. До цього отримувала стипендію, був незначний підробіток. Заробляю 12–13 тисяч гривень. Витрачаю гроші на себе, бо живу з батьками. Найбільше йде на книжки, курси, косметичні засоби.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися витрати за рік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути