вівторок, 22 жовтня 2019 00:35

"Маю 30 днів відпустки"

— Чотири роки тому познайомилася з майбутнім чоловіком. Він українець, але навчався і живе в Німеччині. У Полтаву приїздить до родичів, — розповідає 24-річна Оксана Мико. Мешкає в німецькому Мюнхені два роки.

— Ще до весілля Ігор порадив піти на мовні курси. Бо без знання німецької нормальної роботи не отримаєш. Із документами проблем не було. Влаштувалася в магазин брендового одягу, який тримає університетський товариш чоловіка. Робочий день — із 9:00 до 19:00. Вихідні — субота й неділя. Отримую зарплату 3500 євро — понад 96 тисяч гривень.

Зранку перевіряю якість прибирання. Маю розкласти одяг, якщо отримали новий. Можу переодягнути манекени. Надаю послуги стиліста. Деякі покупці не розуміють, що їм підходить. Раджу, що підібрати під те чи інше вбрання. Часто продаємо повністю сформований образ. Іноді клієнти винаймали мене на кілька годин. Їхали підібрати взуття до нашого одягу.

Маю 30 днів відпустки. Частково оплачують медичну страховку. Половину грошей відкладаю, решту витрачаємо. Зарплата Ігоря йде на оренду житла, їжу, подорожі.

Зараз ви читаєте новину «"Маю 30 днів відпустки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути