понеділок, 28 липня 2008 15:10

"Елітного" жениха Людмила Фірсова підшукає за 50 гривень

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Із клієнтами Людмила Фірсова зустрічається у сквері біля Вінницького медуніверситету. ”У парку із клієнтами спілкуватисяі простіше ”, — пояснює сваха. Там пропонує пару, нареченого або наречену. У картотеці жінки більш як тисяча осіб
Із клієнтами Людмила Фірсова зустрічається у сквері біля Вінницького медуніверситету. ”У парку із клієнтами спілкуватисяі простіше ”, — пояснює сваха. Там пропонує пару, нареченого або наречену. У картотеці жінки більш як тисяча осіб

Пенсіонерка Людмила Фірсова, 55 років, — єдина у Вінниці "елітна" сваха. Так жінку називають, бо її женихи — це переважно науковці й керівники. Шлюбне бюро колишня бухгалтерка відкрила п"ять років тому. В її картотеці більш як тисяча самотніх.

— За п"ять років у мене було лише два пияки, — запевняє жінка. — Зате доцентів і професорів — цілий стос. Оце навесні прийшов до мене чоловік, назвався Миколою. 43 роки йому. З виду простакуватий, а каже, що професор. Я йому: "Не жартуйте!" Аж він і справді професор. Свої праці показав. Я його познайомила з медсестрою. Через місяць вони одружилися.

Зі свахою зустрічаємося у сквері біля медуніверситету. Жінка сідає на лаву.

— Це мій офіс, — жартує Фірсова. — Зустрічаюся із клієнтами тут, бо в парку говорити простіше й обстановка невимушена. Удома поговорити до ладу не вийде, бо постійно хтось дзвонить. Доповідають про побачення. До мене звертаються люди віком після 40, вдівці або розлучені. Кожен десятий узагалі не був одружений. Зате наречені молоді. Останнім часом почали 20-річні дівчата приходити.

Улітку у свахи мало роботи. Клієнти у відпустках, пояснює вона. Узимку холодно, тому сидять по домівках.

— А восени, коли починається депресія, та навесні — справжній шквал, — усміхається. — Чоловіки, навіть після 60, мріють про струнких і чарівливих супутниць життя — таких у телевізорі показують. До мене два тижні тому з Києва 34-річна жінка звернулася. Працює директором юридичної фірми — а щастя немає. Вона повнувата, 75 кіло. Я посватала її одному лікарю. Він образився, що я йому товстушку підсунула.

Більшість клієнтів попервах не вірять у своє одруження. Однак пару самотнім Людмила Степанівна зазвичай знаходить за два тижні.

— Торік був у мене 45-річний Олексій, майор міліції, — згадує. — Із достойними жінками знайомила, а вони йому всі не подобалися. Потім я збагнула, що він шукав схожу на першу дружину. Та його покинула. Я йому і знайшла таку. Як? Я інтуїтивно підбираю пари, і відсотків на 80 вони сходяться. Клієнти кажуть, що я попадаю в "десятку". За п"ять років жодна пара, яку я звела, не розлучилася.

Пари підбираю інтуїтивно. За п"ять років — жодного розлучення

Сама Людмила Степанівна познайомилася зі своїм другим чоловіком за газетним оголошенням.

— Коли мені було 26 років, мій перший покинув мене із двома дітьми, — розповідає. — Потім зійшлася з другим чоловіком. Він помер від серцевого нападу. У мене була страшна депресія. Подруга подала в газету об"яву від мого імені.

Людмилою Фірсовою зацікавилися 38 чоловіків.

— Серед них був і мій Володимир Вікторович. Ми з ним уже 11 років, — додає. — У мене високий тиск, тому нічого робити не можу. Але сватання — достойне заняття. Мої колишні клієнти приводять своїх знайомих, щоб і їм пару знайшла.

Свасі треба принести своє фото, написати автобіографію й описати, кого хочуть знайти. Підібрати пару жінкам тяжче — бо їх більше за женихів. Але бувають місяці, коли самі чоловіки йдуть, каже Фірсова. Жінки просять знайти людину, з якою було б затишно, навіть якщо в чоловіка не буде квартири. Головне, щоб мав постійну роботу й не пив. Чоловіки не хочуть жінок, що мають двох і більше дітей.

За місяць до "елітної" свахи звертаються до 20 нових клієнтів. Кожен платить по 50 грн за півроку.

— На весілля мене завжди запрошують, — сміється Фірсова. — Тільки я не люблю на них ходити. Потім зустрічаюсь із ними, дарую маленькі статуетки янголят. У 10 пар цього року народилися діти.

Зараз ви читаєте новину «"Елітного" жениха Людмила Фірсова підшукає за 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути