вівторок, 28 березня 2017 05:00

"Доньці даю походити два тижні"

Автор: фото надане Валентиною Блащук
  Киянка Валентина Блащук із донькою Евеліною позують у взутті власної торгової марки. Однакові моделі шиють для матері та дитини
Киянка Валентина Блащук із донькою Евеліною позують у взутті власної торгової марки. Однакові моделі шиють для матері та дитини

— Придумую нову модель взуття. Шию першу пару для доньки 7-річної Евеліни. Даю походити два тижні. Якщо все добре, запускаю у виробництво, — розповідає киянка Валентина Блащук, 31 рік. Працювала банкіром, закінчила дизайнерські курси. Торік почала шити дитяче взуття власної торгової марки.

Шкіряні весняні чоботи продає по 900–1100 грн, зимові — 1400–1800. Літнє взуття коштує 1000–1100 грн.

— На бізнес надихнула донька. Не могла для неї знайти якісне вітчизняне взуття. Купувала в американських і європейських інтернет-магазинах. Рідко вгадувала з розміром. Доводилося продавати невдалу покупку й замовляти знову. Тоді вирішила сама робити взуття, щоб не переплачувати. За півтора року виготовила 40 моделей. Шию черевики на дітей від 2 до 12 років. Розробила колекцію "Мама лук". Роб­лю однакові моделі взуття для мами та доньки. Черевики продаю через інтернет. Не плачу за оренду торгової площі, зарплату продавцям. Тому немає зайвих націнок. За 65 гривень пропонуємо поміряти взуття вдома. Ця послуга популярна серед багатодітних родин. Заощаджує час і нерви. Веземо чотири-п'ять пар. Взуття на примірку просять вислати в інші міста. Що не підійшло, повертають назад.

Діти носять взуття не так, як дорослі. Оббивають носки, шкіра тріскається. Знайшла лак, який захищає взуття від пошкоджень і подряпин протягом року. Щоб придбати матеріали потрібної якості, літала в Туреччину, Китай.

— Підібрати вихователів допомагає донька Соломія. Дивлюся, як вона реагує на стажерів. Досі наші відчуття сходилися, — говорить 34-річна Марина СЛОБОДЯНЮК. Торік відкрила дитячий простір "ПараСолька". Там батьки можуть залишити дитину на кілька годин. Платять 75–100 грн/год.

— Працюємо цілодобово. Дітей залишають на 3—4 години, іноді — на цілий день. За цей час мама може встигнути владнати свої справи — скупитися, піти до стоматолога, вирішити робочі проблеми. Ідея для бізнесу виникла, бо сама зіткнулася з цим. Знайти няню не завжди просто. У вихідний день або на свята — практично неможливо. Зрозуміла, що на ринку є попит на такі послуги. Соломії тоді було 5 років. Швидко знайшли приміщення, купили обладнання, іграшки, зробили ремонт. Найкраще спрацьовує сарафанне радіо. Бо в цьому бізнесі найважливіше — довіра. Приводять дітей іноземці, які приїжджають до Києва у відрядження. Маємо вихователів, які говорять англійською. Найбільший попит ввечері в п'ятницю та суботу. Найменшому відвідувачу був один місяць.

Зараз ви читаєте новину «"Доньці даю походити два тижні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути