пʼятниця, 23 листопада 2012 07:30

Арешт із кредитного авто знімуть на час суду

"Два роки тому купив машину в кредит. Останнім часом не можу його виплачувати. Банк подав до суду. А я про слухання справи не знав і на суди не ходив. Тепер на підставі судового рішення на моє авто наклали арешт. Чи можна вивести його з-під арешту?"

Запитує Володимир Скоробагатько, 43 роки, з Вінниці

Відповідає вінницький юрист Олександр Хейніс, 36 років:

— Це можливо. Суди в таких випадках, за відсутності боржника, виносять заочні рішення. Є багато підстав їх скасувати. Спершу слід отримати на руки це рішення та подати заяву до суду про повторний розгляд справи протягом 10 днів від дати отримання.

Коли заяву прийняв суд і призначили розгляд, виконавче провадження у Державній виконавчій службі закривають. Арешт з авто можна зняти. Доки справу слухатимуть у суді, виконавча служба не має права забрати машину. Суд своєю ухвалою про скасування заочного рішення передає справу на новий розгляд. Під час нього можна просити зменшити штрафні відсотки та пеню за кредитом. Доки триватиме судова тяганина, власник може користуватися автівкою.

Зараз ви читаєте новину «Арешт із кредитного авто знімуть на час суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути