Ексклюзиви
середа, 25 серпня 2010 18:00

3300 доларів отримує Володимир Онопенко за проданий комбайн

3300 доларів отримує Володимир Онопенко за проданий комбайн

Сайти працевлаштування цього літа пропонують вакансії менеджерів. Треба продавати комбайни. Досить збути одну машину, щоб отримати 20 тис. грн, розповідають телефоном.

36-річний Володимир Онопенко із Житомира реалізовує сільгосптехніку п"ять років.

— Я маю справу із фірмами-виробниками сільгосптехніки, їхніми офіційними представництвами, а не з посередниками, з ними можна домовитися про нижчу ціну. Я продаю техніку фірм "Ґласс" і "Джон Дір". Офіційні представництва є в Києві та Хмельницькому. Восени чи взимку можуть знизити ціну на 20 відсотків. Якщо повна вартість комбайна понад мільйон гривень, знижка виходить суттєва. Найбільші продажі техніки в червні–липні, перед початком жнив.

Він склав список усіх великих сільгосппідприємств країни. Розсилає запрошення купити техніку дешевше. Із "Трансбанком", "ІНГ банком" домовився про кредит під 8% річних у валюті. Володимир постійно дає оголошення в інтернет, обласні газети. Витрачає 500 грн на місяць. Має машину "Тойота Камрі". Нею возить потенційних покупців на показ техніки.

За жнива нова машина повертає усі витрати

— У Києві є кілька спеціалізованих фірм, більшість техніки стоїть там. А я вожу із собою каталоги. Оплачені комбайни і трактори доставляємо за два тижні в будь-яку точку країни.

Найкраще купують зернозбиральні комбайни "Джон Дір", "Клаас Лексіон-570", "Клаас 9680 ВТС". "Грімме Макстрон 620" купують для збирання буряку.

— У липні я продав три комбайни — у Крим, Миколаївську та Херсонську області. У людей були старі радянські машини. Я переконав віддати їх на запчастини. У Києві маю свою ремонтну майстерню. Звожу туди стару техніку. Двоє механіків її ремонтують або розбирають на запчастини. Потім продаємо.

Купувати сучасні комбайни вигідно, запевняє житомирець. Бо в них менші витрати на пальне та обслуговування. Ширина жатки — до 20 м. Тоді як радянські мають 8 м. Це дозволяє швидше скосити.

— Деякі фермери встигають обжати свої поля, ще й до сусідів наймаються. За час жнив нова мащина повністю повертає затрати на придбання.

Із початку року Володимир продав 8 комбайнів, 2 жатки, 3 трактори. Із кожної угоди має комісію 2%.

— Якщо комбайн у повній комплектації коштує 165 тисяч доларів, мій заробіток 3300 доларів, — додає. — Їздити доводиться всією країною. Сидячи в Житомирі, багато не продаси. У нашій області небагато заможних господарств.

Зараз ви читаєте новину «3300 доларів отримує Володимир Онопенко за проданий комбайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути