пʼятниця, 02 листопада 2007 07:13

Знайшли фігуру Божої Матері

Статую Божої Матері зі скульптурної композиції "Голгофа" знайшли у фондах Національного музею у Львові. "Голгофа" стоїть у подвір"ї Вірменського собору. Пам"ятку створювали протягом XVI — XIX ст.

— У радянські роки вандали понищили "Голгофу", — розповідає директор музею Ігор Кожан, 55 років. — Фігуру Божої Матері вважали зниклою. Проте, очевидно, її підібрала працівниця нашого музею. Лише нині ми знайшли обезголовлену скульптуру у фондах. Вона була не облікована, але за старими фотографіями вдалося з"ясувати, що це саме фрагмент із "Голгофи".

Нині композицію потрібно реставрувати. Фінансувати роботи зголосилися два інвестори з-за кордону, один із них — із Вірменії. Поки не кажуть, скільки це коштуватиме.

— Щоби починати відновлення "Голгофи", потрібно реставрувати житловий будинок, біля якого стоїть скульптура, — говорить президент благодійного фонду "Збереження історико-архітектурної спадщини Львова" Андрій Салюк, 40 років. — У стіні є три великі тріщини, що тягнуться від фундаменту до третього поверху. Уявіть собі: на скульптуру почне сипатися штукатурка, падати цегла.

Історики сподіваються відшукати голови Божої Матері та Марії Магдалини з композиції "Голгофа".

Зараз ви читаєте новину «Знайшли фігуру Божої Матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути