вівторок, 21 серпня 2007 07:06

Замість фосфорного отруєння у дітей знайшли коросту

П"ятеро 9–10-річних дітей із села Пільгани Горохівського району на Волині потрапили до обласної інфекційної лікарні з підозрою на фосфорне отруєння. Після медичного обстеження батьки забрали дітей до райлікарні, бо замість отруєння у пацієнтів виявили шкірні захворювання.

Діти з однієї вулиці села Пільган раптово захворіли після купання у сільському ставку. Двоє 9-річних сестер та двоє хлопців-сусідів злягли з коростою. У 10-річного Миколи на шкірі живота й спини висипали пухірці-виразки, схожі на рани від хімічного опіку. Їх терміново доправили до обласної інфекційної лікарні.

— Діти підхопили коросту у брудному ставку. Виразки на животі одного з хлопців — то прояв оперізуючого лишаю, — каже заступник головного лікаря Галина Морочковська, 49 років.

Минулого четверга губернатор області скликав прес-конференцію, щоб розвіяти паніку селян Пільган.

— Треба покласти край домислам про фосфорне отруєння, бо на цій темі вже спекулюють політики, — каже голова Волинської облдержадміністрації Володимир Бондар, 38 років.

На Волині офіційно зареєстровано 15 випадків отруєння випарами фосфору. Усі уражені — ремонтники Ковельського залізничного депо, які ліквідовували аварію поблизу Ожидова.

Зараз ви читаєте новину «Замість фосфорного отруєння у дітей знайшли коросту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути