четвер, 26 червня 2008 07:06

За півроку на Львівщині посадили вісьмох хабарників

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Начальник управління СБУ у Львівській області Анатолій Матіос: ”Постійно знаходимо нові факти про діяльність спеціальних груп МГБ, які під виглядом боївок УПА здійснювали злочини”
Начальник управління СБУ у Львівській області Анатолій Матіос: ”Постійно знаходимо нові факти про діяльність спеціальних груп МГБ, які під виглядом боївок УПА здійснювали злочини”

94 кримінальні справи порушено за матеріалами Львівського управління Служби безпеки України з початку цього року. Про це розповів призначений у січні керівник управління Анатолій Матіос, 39 років.

— Більшість справ уже розглядаються в судах, — говорить він. — До кримінальної відповідальності притягнуто 54 особи, до ув"язнення засуджено вісім. Це й хабарники-правоохоронці, і митники, які вчинили посадові злочини. Складено 72 адміністративні протоколи про корупційні дії посадових осіб. Серед них працівників судів — три, співробітників МВС — чотири, митників — два, військовослужбовців — шість.

Останнім часом набули розголосу звинувачення в корупції працівників міської ради. Секретареві ради Володимирові Квурту СБУ закидає отримання зарплатні під час неробочої поїздки за кордон. Директорові департаменту містобудування Андрієві Павліву та головному архітекторові міста Юрієві Криворучку — незаконне сприяння підприємцям в отриманні земельних ділянок.

Чому така увага саме до міської влади?

— Не секрет, що проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році є суттєвим фактором, що вплине на імідж нашої держави, можливість її приєднання до Євросоюзу, — каже Анатолій Матіос. — Інвестори хочуть, щоб використання їхніх коштів було прозорим. Ми не хочемо бігти за потягом, значно краще попередити будь-яке розкрадання.

Розповідає, що з початку року накладено штрафних санкцій майже на 39 млн грн. Попереджено нанесення економічних збитків — 14 млн грн.

19 кримінальних справ порушено за фактами контрабанди.

— Вилучено предметів контрабанди на суму майже десять мільйонів гривень, — продовжує Матіос. — Уперше в історії управління затримано велику партію героїну — 17,5 кілограмів. Він готувався для переправки до Великобританії. Також попереджено спробу витоку за кордон військової технології, що могла привести до значної економічної шкоди Україні.

Як іде робота з архівами СБУ?

— Першим моїм кроком на посаді керівника управління було проведення панахиди в колишній тюрмі на вулиці Лонцького, — згадує. — Минулої п"ятниці я зустрічався з ветеранами визвольних змагань, подарував їм кілька десятків примірників книги "Розсекречена пам"ять". Нещодавно в нашому управлінні виявлено документи спецслужб СРСР, які підтверджують факти переслідування священиків греко-католицької і автокефальної церков. Також постійно знаходимо нові факти про діяльність спеціальних груп МГБ, які під виглядом боївок УПА здійснювали злочини проти місцевого населення.

Зараз ви читаєте новину «За півроку на Львівщині посадили вісьмох хабарників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути