Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 07:07

Водія "швидкої" вбило поваленим дерево

Автор: Фото: ГУ МНС у Львівській області
  Затиснутого в кабіні водія карети швидкої допомоги звільняли за допомогою пневматичних різаків металу
Затиснутого в кабіні водія карети швидкої допомоги звільняли за допомогою пневматичних різаків металу

Тригодинний буревій пронісся надвечір 3 липня над Львівською областю. Травм та ушкоджень зазнали троє осіб. Одна людина загинула.

На автотрасі поблизу села Деревач Пустомитівського району зламане дерево впало на машину швидкої допомоги зі Стрия.

— "Швидка" поверталася зі Львова, куди відвезли спінального хворого, — розповідає головний лікар Стрийської райлікарні Богдан Вишенський, 49 років. — У дорозі їх застав град, налетів буревій. Водій зупинив машину на узбіччі — на дорогу посипалися гілки з дерев. Великий стовбур упав просто на карету. Довелося викликати зі Львова ще одну бригаду лікарів і рятувальників, щоби звільнили "швидку" з-під завалу.

Медики не постраждали, а 53-річний водій Олексій Кліщун отримав струс мозку, забій хребта і розрив легенів. Чоловіка відвезли до лікарні швидкої допомоги.

— Він перебував при тямі, навіть відмовлявся від госпіталізації, — продовжує Вишенський. — А наступного ранку Олексій Васильович помер у реанімації від травм.

Кліщуна поховають у рідному селі Нижня Стинава Стрийського району. У загиблого залишилася 24-річна донька. Чотири місяці тому від раку померла його дружина.

Серйозної травми голови зазнала львів"янка Марія Надулична, 54 роки, на дорозі поблизу села Давидів Пустомитівського району.

— Близько п"ятої вечора вона виходила з маршрутки, — розповідає заступник начальника Сихівського відділення МНС Андрій Драган, 25 років. — Тільки зачинила за собою двері, як на голову звалилася велика гілка. Неподалік працювали наші рятувальники — розчищали завали на трасі. Вони й надали жінці першу медичну допомогу, відвезли у медпункт. Із черепно-мозковою травмою Надуличну поклали у лікарню швидкої допомоги на Топольній.

Травми живота та грудної клітки отримав 56-річний житель села Липники. Гроза застала чоловіка на дорозі, за 300 м од обійстя. Селянина привалило гілками.

За три години грози з градом і шквальний вітер завдали шкоди селянським господарствам у Пустомитівському, Буському, Самбірському, Бродівському, Городоцькому, Золочівському та Радехівському районах. 90 населених пунктів  перебувають без електропостачання, частково знеструмнені ще 30. Без даху над головою залишилися 15 родин. У селі Чижиків Пустомитівського району гілки пошкодили газорозподільний пункт. 12 приватних житлових будинків залишилися без газопостачання.

Пожежні відділення та бригади "Львівоблавтодору", "Львівобленегро" протягом середи ліквідовували наслідки стихії. Синоптики тим часом оголосили нове штормове попередження. Надвечір очікували ще потужнішого буревію.

Зараз ви читаєте новину «Водія "швидкої" вбило поваленим дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути