Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2010 18:17

Велосипедом до центру доїхали за 20 хвилин

У вівторок о 8.45 троє молодих людей зібралися наприкінці просп. Червоної Калини у львівському мікрорайоні Сихів. Звідти різними видами транспорту вирушили до площі Ринок у центрі міста.

Експеримент організував молодіжний рух "Велосипедисти за чистий Львів". Групи добиралися до центру ще з трьох точок — вул. Івана Франка, мікрорайону Рясне та вул. Любінської.

20-річна Ірина Панчишин сіла на маршрутне таксі N6. Заплатила 1,75 грн.

— Мені навіть удалося сісти. Рушили майже одразу. На зупинці "ДБК" водій припаркував автобус і побіг у кущі, аби справити потребу. Заторів на дорозі не було. За 37 хвилин я була в центрі, — розповідає Ірина.

33-річний Сергій Канюка їхав власним автомобілем "мазда". Дорога забрала в нього 50 хв.:

— Чим ближче до центру, тим більше машин, — розповідає. — На розі вулиць Підвальної та Личаківської виник затор. Кілька водіїв вийшли з машин й почали самі розрулювати ситуацію. Вказували, кому куди їхати. Звісно, без міцних словечок не обходилося. Потім довго шукав, де би припаркуватися. Мусив об"їжджати Підвальну, аби потрапити до порохової вежі.

Найшвидше — за 20 хв. — приїхав Тарас Осміловський, 30 років. Він пересувався на велосипеді. Рухався по проїжджій частині. Там, де були світлофори, обганяв машини і ставав першим у ряду.

— Я з тих, що повільно не їздять, — жартує. — Найцікавіше, що за правилами дорожнього руху діти до 7 років мають право їздити ровером тільки по тротуару. А по дорозі можна їздити тільки з 14 років. Що робити між сімома і чотирнадцятьма — невідомо.

— У всіх чотирьох групах першими приїхали велосипедисти, — каже ініціатор акції Тарас Назарук, 20 років. — Із вулиці Івана Франка другим приїхав водій авто, з інших місць — люди на маршрутках. Хотіли показати, що велосипед — наймобільніший вид транспорту. Існує стереотип, що пересуватися на велосипеді по місту небезпечно. Насправді все залежить від досвіду водія і знання правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Велосипедом до центру доїхали за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути