Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 07:07

Вчителі годують майстрів у Бариській школі

Після буревію наприкінці липня в даху школи села Бариш Бучацького району Тернопільщини утворилися великі діри. Балки перегнили й покрівля могла обвалитися. У серпні розпочали ремонт.

— Це одна із найдавніших шкіл Тернопільської області. Їй — 99 років. Бувало, і раніше від дощів стіни на другому поверсі затікали. А тепер взагалі переживали, що не відкриємо школу на 1 вересня, — розповідає заступник директора Мирослав Люховський, 45 років. — Черепиця ще австрійська. Замість неї кладуть металічний шифер. Та й вікна старі. Ще від дня створення.

На ремонт будівлі з державного бюджету виділили 860 тис. грн. 10 робітників щодня працюють на даху з дев"ятої ранку до шостої вечора. Ночують у школі. Учителі годують їх за власний кошт. Склали графік, коли й хто приносить їжу.

Сім класів на другому поверсі довелося закрити. Навчання в другу зміну в селі неможливе. У кожного зараз якісь польові роботи.

Зараз ви читаєте новину «Вчителі годують майстрів у Бариській школі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути