середа, 25 квітня 2007 07:10

У Тернополі поменшало офіційних мільйонерів

Двоє жителів Тернополя заробили торік понад мільйон статків. 2005-го мільйонерами у податковій інспекції задекларувалися вісім городян.

— Одному громадянинові нарахували податок у Тернополі. Сума сягнула понад мільйон, — розповідає начальник відділу оподаткування фізичних осіб Сергій Ковдриш, 32 роки. — Інший поїхав працювати до Києва, де й подавав декларацію.

Який бізнес тримають двоє мільйонерів — Сергій Ковдриш не уточнив. Розповів про доходи 21 тернополянина, отримані за кордоном. Найбільше городяни доробилися в Німеччині, Японії та США.

— Там наші співвітчизники працюють легально, — каже податківець. — А от італійські та португальські заробітчани своїх грошей на батьківщині не легалізують.

Іще 11 тернополян зголосилися задекларувати призи, виграні в туристичних агенціях та супермаркетах. Один чоловік навіть згадав про 50 грн комерційної лотереї.

Понад 800 тис. грн отримали тернополяни у спадщину. Зізналися про це 59 городян.

— Трапляється, що люди відмовляються від спадщини, якщо за неї потрібно заплатити великий податок, — зауважує заступник начальника податкової інспекції Ганна Гевко, 52 роки. — Наприклад, спадкоємці отримують знецінені ощадні книжки. На них є певна сума, іноді чимала. Із неї потрібно заплатити 13% податку. А скористатися цими грішми відразу годі.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі поменшало офіційних мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути