четвер, 12 липня 2007 07:00

У Львові танцюють танго просто неба

Автор: фото: Віталій Грабар
  Танцюристи з клубу аргентинського танго ”Люди вулиць” Христина Мартиняк зі своїм партнером Романом Качинським імпровізують у танці на площі Ринок у Львові
Танцюристи з клубу аргентинського танго ”Люди вулиць” Христина Мартиняк зі своїм партнером Романом Качинським імпровізують у танці на площі Ринок у Львові

У неділю танцюристи з клубу аргентинського танго "Люди вулиць" чотири години виконували танго біля скульптури Діани на площі Ринок у Львові. Увечері до дванадцяти пар "мілонгеро" приєдналися випадкові перехожі.

Члени клубу "Люди вулиць", заснованого торік, щонеділі танцюють просто неба. Переважно на центральних площах — у неділю рух для транспорту тут перекритий. Просять власників кафе дозволити увімкнути в розетку фільтр живлення, виставляють на тротуарі дві колонки і персональний комп"ютер, щоби чути музику. Танцюють із сьомої до одинадцятої вечора.

— Хочемо популяризувати цей соціальний танець, сформувати велику львівську танго-спільноту, — каже член клубу 23-річна Зоряна Опанащук.

Зоряна в картатій чорно-білій сукні й такому самому капелюшку п"є з одноклубниками каву за літнім столиком кафе "Діана на Ринку". Діджей налаштовує апаратуру, регулює звук. Лунає львівський шлягер польською мовою "Tylko we Lwowie". Стрункий хлопець у класичних штанах на підтяжках підходить до Зоряни, загадково усміхається. Дівчина простягає партнерові руку і йде до танцю.

— До танго запрошують очима, — пояснює подруга-ровесниця Зоряни Христина Мартиняк і підводиться зі стільця — їй вдивляється у вічі молодик у картатій сорочці.

Пари танцюють імпровізуючи — у танго не потрібно завчати ланцюжки рухів, можна обмінюватися партнерами. Біля стихійного танц-майданчика зупиняються перехожі. Зацікавлено дивляться на мілонгеро.

— О, знову танцюють, — каже сивочолий чоловік своїй супутниці. — На День Львова вони біля пам"ятника Федорову під дощем танцювали.

Із натовпу глядачів на майданчик виходять чоловік і жінка літнього віку і танцюють повільний танець. За ними виходять іще кілька пар.

— Давай і ми спробуємо, — смикає за рукав свого супутника дівчина в рожевій короткій сукні і йде до танцюристів.

Поряд проїжджає напівпорожній вечірній трамвай. Водій зупиняє машину, пасажири кілька хвилин фотографують танцюристів на камери мобільних телефонів.

У клубі аргентинського танго "Люди вулиць" десь 50 членів різного віку. Наймолодшим — 18, найстаршим — близько 60. Уроки танцю в Клубі творчої молоді і юнацтва на вулиці Чернівецькій, 4 щовівторка та суботи проводять тренери Віктор і Зоя.

— Кожної п"ятниці в клубі влаштовуємо вечірки-мілонги — танцюємо, спілкуємося, п"ємо каву, — розповідає Зоряна Опанащук. — Нам дуже весело і цікаво разом, хоча ми всі дуже різні — серед нас є і медики, і освітяни, і творчі люди, і звичайні робітники. Двоє людей завдяки танго знайшли свою долю. Це Аня та Артем Полякови, торік вони одружилися.

Зараз ви читаєте новину «У Львові танцюють танго просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути