пʼятниця, 01 серпня 2008 07:12

У Львові щодня видаватимуть 1800 польських віз

Новий візовий відділ консульства Республіки Польща починає працювати  у Львові з 1 серпня. Міська влада здала дипломатам в оренду приміщення на першому поверсі шестиповерхового будинку на вул. Сміливих, 5. На відкриття приїхав заступник міністра закордонних справ Польщі Ян Борковський.

— У старій будівлі консульства на вулиці Івана Франка видаватимуться тільки робочі візи. У новому приміщенні — інші. Зокрема, для туристів, іноземців і віп-персон, — розповідає генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Осуховський. — Плануємо, що в обох відділах щодня видаватимемо 1800 віз. Люди стоятимуть під консульством не більше трьох годин.

Нове приміщення розташоване за 10 хв. їзди від центру міста.  Біотуалетів на вулиці не передбачено. Із 8.30 до 12.00 у консульстві прийматимуть документи. Із 13.00 до 16.00 — видаватимуть візи. Попередній запис для їх отримання через Інтернет скасовано.

— Ми не можемо зарадити хакерам, які продають місця в черзі через Інтернет, — пояснює консул.

— Найближчим часом на Західній Україні з"явиться ще одне Польське консульство. Розглядаємо кілька міст для цього: Івано-Франківськ, Житомир, Вінницю, Тернопіль, — говорить Ян Борковський.

Навесні наступного року запрацює нове консульство на вул. Івана Франка. За кілька років у Львові постане Польський народний дім.

Зараз ви читаєте новину «У Львові щодня видаватимуть 1800 польських віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути