Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 07:01

У центрі Львова з пошкодженого водогону вдарив фонтан

У центрі Львова з пошкодженого водогону вдарив фонтан

Увечері в понеділок на площі Соборній у Львові екскаватор пошкодив водогін. Під сильним тиском вода дві години била з труби фонтаном. Навколо місця аварії утворився широкий басейн.

Накрапає дощ. Перехожі з парасолями зупиняються біля фонтану.

— От чого Львову бракує — це водойми на центральній площі, — сміється стрункий хлопець у чорному класичному костюмі. — Добре, що ремонтники яму викопали — а то вода річкою попливла би!

— Шкода, що погода нельотна, можна було б і поплавати, — вигукує з натовпу сивий чоловік.

Подружжя поляків з великими рюкзаками на плечах просять сфотографувати їх на тлі розритої вулиці.

— Дзвоніть у "Львівводоканал", нехай терміново воду перекриють! — нервує виконроб бригади ШРБУ-65 Орест Панчук.

Будівельник розповідає, що аварія сталася випадково:

— Водогін, за нормами, мав бути закопаний на півтора метра глибини, а прокладений на 60 сантиметрів вище. До того ж засувка для виведення труб чомусь знаходилася не збоку, а посередині. Хто ж про це знав! Екскаватор копнув глибше — і натрапив якраз на неї. Чавун не витримав удару і тріснув.

О шостій вечора стався прорив, а перекрили трубу близько 20.00. До одинадцятої вечора пробоїну залатали. Зранку мешканцям прилеглих будинків водопостачання відновили.

— У нас є резервні баки, тому короткочасна відсутність води для нас не проблема, — розповідає Уляна Троц, бухгалтер піцерії "Деліката", перед вікнами якої вдарив фонтан. — Два тижні тому на Соборній чотири дні води не було. Перший день іще якось протрималися — готували страви на привізній. А потім піцерію довелося зачинити.

Мешканці будинків на Соборній нарікають, що проблеми з водопостачанням почалися тоді, як стали ремонтувати площу.

— Воду відключають то на кілька годин, то на цілий день. І все — без попередження. Коли води чотири дні не було, ми з баняками у громадський туалет бігали, дехто у ЖЕК на сусідню вулицю ходив, — розповідає 26-річнаІнна Сінотова. — У мене семимісячна донька, я чотири дні не могла по-людськи її покупати, одяг випрати.

Ремонтники другий місяць працюють на Соборній. Наразі викопують ґрунт на глибину 85 см, ями засипають піском і щебенем. Потім заливатимуть шар бетону і кластимуть бруківку.

— Ми розуміємо, що все це робиться заради нашого міста. Але як у таку спекоту можна залишати нас без води? — дивується 52-річна Марія Гушко.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова з пошкодженого водогону вдарив фонтан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути