четвер, 24 травня 2007 07:10

Студентів поспіхом евакуйовували з гуртожитку

Зранку 21 травня з гуртожитку та з двох навчальних корпусів Тернопільського національного економічного університету евакуювали студентів і викладачів.

— Хтось поприскав газовим балончиком між третім і четвертим поверхом гуртожитку, — розповідає студентка Таня Петрук. — Це було близько 10 ранку. Ми саме на пари збиралися. Почало в горлі першіти. Усі кашляли, вибігали у двір у тапочках, кімнати навіть не закривали.

— Боюся, щоби в мене нічого не вкрали, — каже мешканець дев"ятого поверху Максим. — А може, саме для цього хтось усе і зробив?

Десь у той самий час газ розпилили у третьому та першому навчальних корпусах вузу. Представники штабу цивільної оборони поспіхом евакуювали студентів і викладачів.

Загазовані приміщення до обіду провітрювали. Навчання відновили по обіді. Тоді ж студентам дозволили повернутися до гуртожитку.

— Ця пригода — всього лише нерозумна витівка студентів, — вважає ректор університету Сергій Юрій, 57 років. — Можливо, в карти "на бажання" хтось програвся.

Керівництво вузу з"ясувало, студенти яких груп могли так рано відвідати гуртожиток та обидва корпуси. Коло підозрюваних звузилося до 60 осіб — другокурсників факультету фінансів. Нині в їхніх кімнатах проводять огляд, шукають газовий балончик. Серйозне покарання винуватцеві не загрожує.

— Я не є прихильником репресивних заходів, — запевняє ректор Юрій. — Із тими, хто це зробив, потрібно просто поговорити. Вони і не припускали, які наслідки можуть мати їхні дії.

Зараз ви читаєте новину «Студентів поспіхом евакуйовували з гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути